Crna hronika

Potvrđena optužnica zbog krijumčarenja ljudi

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv šest osoba koje se terete za stvaranje kriminalne organizacije koja je krijumčarila ljude – potvrđeno je Pobjedi.
Potvrđena optužnica zbog krijumčarenja ljudi
PobjedaIzvor

Optužni akt podnijet je protiv Mevluda Ozireka (55), državljanina Turske sa privremenim boravkom u Ulcinju, Nevine Fevzi (49), državljanke Bugarske sa privremenim boravkom u Ulcinju, Ibrahima Adsiza (26), državljanina Turske sa privremenim boravkom u Ulcinju, Igora Kastratovića (33), državljanina Crne Gore nastanjenog u Baru, Milisava Ostojića (46), državljanina Srbije sa privremenim boravkom u Baru i Kilića Alibakia (48) državljanina Turske, nastanjenog u Ulcinju.

Sumnja se da je ova grupa, koja je djelovala u Crnoj Gori, omogućila krijumčarenje 28 osoba u devet navrata.

Akciju „Dardaneli“ realizovali su inspektori kriminalističke policije u saradnji sa specijalnim državnim tužiocem i kolegama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Grupa je, kako istražitelji sumnjaju, na organizovan način i na međunarodnom nivou preduzimala kriminalne aktivnosti s ciljem organizacije i omogućavanja krijumčarenja većeg broja turskih državljana u zemlje Zapadne Evrope.

Prema navodima iz prijave, Mevlud Ozirek, turski državljanin sa privremenim boravkom u Crnoj Gori, identifikovan je kao organizator ove kriminalne grupe koja je djelovala na teritoriji Crne Gore. On je, radi sticanja imovinske koristi za sebe i druge pripadnike svoje grupe, kako se sumnja, naplaćivao svoje usluge krijumčarenja turskih državljana iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

Portal Analitika