Društvo

Vidaković negira krivicu, odluka naredne sedmice

Disciplinski postupak koji je protiv profesorice podgoričke osnovne škole ,,Štampar Makarije“ Mirjane Vidaković pokrenula v.d. direktorke Milica Stanković zbog teže povrede radne obaveze, odnosno zbog sumnje da je nezakonito iznijela iz škole dio računarske opreme okončan je juče, a odluka će, kako je Pobjedi nezvanično rečeno, biti donijeta već sljedeće sedmice.
Vidaković negira krivicu, odluka naredne sedmice
PobjedaIzvor

Direktorica škole nije dozvolila novinarima da prisustvuju sjednici, niti je željela da komentariše ovaj slučaj. Uručila je saopštenje u kojem je naglasila kako je obrazovni sistem izložen „besprizornim pritiscima pojedinih medija“ i kratko pojasnila da mediji ne mogu prisustvovati jer se ,,javnost može ograničiti iz razloga održavanja nastavnog procesa i bezbjednosti učenika“.

SAOPŠTENJE

- Disciplinskom postupku može prisustvovati predstavnik sindikata i advokat onoga protiv kojeg se vodi postupak – navela je ona.

Pravljenje medijskog vašarišta u vaspitno-obrazovnoj ustanovi, kako je dodala, neće dozvoliti dok je ona direktorka škole.

- Ovo su veliki pritisci na upravu škole da ne sprovede disciplinski postupak protiv nekog za koga se cijeni da se ogriješio o pravila škole i ko treba da radi sa djecom - navela je ona. Naglasila je da školstvo treba da bude predmet ,,ozbiljnog izvještavanja u interesu djece, a ne senzacionalističkog popunjavanja stranica“.

- Svi zaposleni u ovoj ustanovi moraju poštovati zakon i biti profesionalni i nadasve stručni. Konačnu odluku o ishodu disciplinskog postupka protiv nastavnice donosim isključivo ja kao rukovodilac i ona će biti donešena u zakonskom roku. Na osnovu pravne pouke koja će biti na rješenju zaposleni ima mogućnost daljih ostvarivanja svojih prava – navela je u saopštenju.

Direktorica je pokrenula disciplinski postupak protiv Vidaković iz razloga što je, kako tvrdi, 26. januara iz prostorija škole, odnosno iz kabineta iznijela računar -kućište marke ,,Great Wall“, sa pratećom opremom vrijednosti oko 1.000 eura.

Nastavnica je na sjednici disciplinske komisije odbacila optužbe da je ukrala ovu opremu tvrdeći da mjesecima trpi mobing i uznemiravanje od Stanković.

Za Pobjedu je ispričala da je tačno da je sporne večeri odnijela računarsku opremu kući, ali da je to učinila samo kako bi sačuvala svoje podatke koji su se nalazili u kompjuteru, a koji su ranije nestajali.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika