Crna hronika

Vještačeni telefoni Dragoljuba Ćetkovića i njegovih cimera

Telefoni pritvorenika Dragoljuba Ćetkovića, braće Janka i Predraga Vukadinovića vještačeni su u ZIKS-u, kako bi se utvrdilo sa kim su bili u kontaktu, kada su, kako ih policija i tužilaštvo terete, organizovali i učestvovali u likvidaciji Podgoričanina Miloša Šakovića (31) i slučajne žrtve Radivoja Jovanovića (41). To je Pobjedi potvrđeno iz izvora iz policije. 
Vještačeni telefoni Dragoljuba Ćetkovića i njegovih cimera
PobjedaIzvor

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, osim telefona trojice osumnjičenih vještačeni su i telefoni pritvorenika Vladimira Ulame i Aleksandra Kekovića, jer su u sobi Istražnog zatvora u kojoj je bio i Ćetković pronađeni telefoni.

Za učešće u dvostrukoj likvidaciji istražitelji terete Marka Jovanovića, koji se prema operativnim saznanjima krije na teritoriji Crne Gore. Krivična prijava podnijeta je i protiv Kristine Brnović, koja se brani sa slobode. Prema dosadašnjoj istrazi, utvrđeno je da je u likvidaciji Šakovića i Jovanovića učestvovalo sedam osoba, ali čvrstih dokaza za sada nema.

Šaković i Jovanović ubijeni su u subotu, 31. marta, oko podneva. Ubica je sa silikonskom maskom i kačketom ušetao u lokal „Forum“ gdje su sjedjele žrtve za susjednim stolovima i uperio pištolj u Šakovića. Metak koji je bio namijenjen Šakoviću pogodio je Jovanovića koji je na terasi lokala sjedio sa djevojkom. Šaković je tada istrčao, ali mu je ubica bio za petama i pucao mu u leđa u portunu poslovnog centra ,,Ražnatović“.

Istražitelji su došli do saznanja da je direktni egzekutor - Marko Jovanović dobio oko 50.000 eura od „škaljaraca“ da ubije Šakovića, koji je bio blizak sa suparničkim klanom – „kavčanima“.

Prema sumnjama istražitelja, braća Vukadinović iznajmila su „citroen“ koji je korišćen u likvidaciji. Uloga Brnović bila je da iznajmi stan u kojem su se osumnjičeni sastajali i pripremali ubistvo.

Analizom dokaza i iskaza osumnjičenih, policija i tužilaštvo očekuju da će doći do imena nalogodavca, kao i osobe za koju se vjeruje da je angažovala ekipu za likvidaciju naočigled brojnih građana u samom centru Podgorice.

Osim osumnjičenih za ove dvije likvidacije, istražitelji svakodnevno rade na prikupljanju dokaza za ubistvo Dražena Čađenovića (35) iz Podgorice koje se dogodilo 29. marta. Ovaj Podgoričanin ubijen je eksplozivom. Nepoznate osobe pratile su njegovo kretanje i aktivirale napravu postavljenu ispod njegovog automobila kada je ušao u garažu na Rimskom trgu.

Istražitelji operativno imaju saznanja da su ova dva zločina povezana, ali za sada nema dokaza.

Portal Analitika