Politika

DF i SNP zajedno u šest opština

Izvršni odbor Socijalističke narodne partije na sjednici koja je održana u utorak 10. aprila dao je zeleno svjetlo za početak pregovora sa Demokratskim frontom o zajedničkom nastupu u šest opština uključujući i Podgoricu, saznaje Pobjeda. Za odluku o početku pregovora sa DF-om o koalicionom nastupu glasalo je 25 od 36 članova tog organa što je više od dvotrećinske većine
DF i SNP zajedno u šest opština
PobjedaIzvor

Izvor Pobjede je potvrdio da je na adresu SNP-a stigla ponuda Demokratskog fronta o koalicionom nastupu i istovremeno negirao medijske informacije da odbori SNP-a neće koaliciju sa Frontom.

- Imamo ponudu od DF-a za koaliciju u najmanje šest opština. Koalicija koja se pokazala uspješnom u Beranama bila bi odgovor na čvrsti savez Demokrata i Građanskog pokreta URA koji je promovisan u Podgorici i još nekim opštinama - rekao je izvor Pobjede blizak i DF-u i SNP-u.

To je, prema njegovim riječima, i odgovor na plan Demokratske partije socijalista o samostalnom nastupu, kako bi motivisao Bošnjačku i albanske stranke da osvoje „jeftinije“ mandate putem principa afirmativne akcije.

SNP će sa DF-om razgovarati o koaliciji u Podgorici, Pljevljima, Bijelom Polju, Baru, Kolašinu i Danilovgradu. Na Izvršnom odboru je ocijenjeno da su izbori u Podgorici daleko najznačajniji.

- To su ključni izbori ove godine, saopštio je izvor Pobjede iz SNP-a.

U toj partiji vjeruju da koalicija sa DF-om ima sinergetski efekat, što se pokazalo na primjeru lokalnih izbora u Beranama.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Foto: D. Malidžan

Portal Analitika