Politika

Đukanović: Pobijediću u prvom krugu, opozicija da se otarasi uloge trojanskog konja

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović pozvao je opoziciju da se otarasi uloge trojanskog konja, za dobro svih u Crnoj Gori
Đukanović: Pobijediću u prvom krugu, opozicija da se otarasi uloge trojanskog konja
Portal AnalitikaIzvor

„Veliki Konrad Adenauer, onaj državnik koji je iz pepela i najtežeg užasa hitlerizma uzdigao Njemačku i njeno "privredno čudo” – i postavio temelje današnje Njemačke – definisao je osnovni strateški problem razvoja, bez ostatka primjenjiv na Crnu Goru, kada je rekao: "Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont”. Odbranićemo Crnu Goru uprkos razrokim horizontima na političkoj sceni. Danas pozivam onu drugu manjinsku Crnu Goru i našu opoziciju da se otarasi uloge Trojanskog konja i posveti se Crnoj Gori. Za dobro i svoje i svih u Crnoj Gori“, rekao je on.

Đukanović je poručio da će pobijediti  već u prvom krugu, te da kandidati opozicije Mladen Bojanić I Draginja Vuksanović kandidovali samo da bi izgubili u drugom krugu.

“Rušilačke maske za drugi izborni krug su već pale i mi ćemo ih pobijediti “, poručio je Đukanović.

"Drugi predsjednički kandidati na ovim izborima ne mogu ni pobijediti. Ni pučistički i zavjerenički, autentični predstavnik izdajničke politike Fronta: čijim se glavešinama i krivično sudi za pokušaj terorizma protiv države Crne Gore. Ni isturena predstavnica opozicije iza koje se maskirao samozvani i neuspješni lider tzv. građanske opozicije.  Ovo su unaprijed osigurani gubitnici koji neće imati priliku da  iskoriste drugi izborni krug za šta su samo i kandidovani", rekao je on.

milo-dukanovic-zavrsna-konvencija-u-podgorici

Zamjenik predsjednika DPS-a i premijer Duško Marković poručio da  će Crna Gora postati članica EU za vrijeme mandata Mila Đukanovića.

„Čujemo ovih dana da su samozvane ugledne NVO pisale i potkazivale da se Crnoj Gori blokiraju evropske integracije, sve uz podršku nezavisnih medija. Možete li vjerovati, niko to sa strane nije uradio, nijesu ni euroskeptici i nacionalisti. Može li biti što primitivnije i pakosnije“, rekao je on.

On im je poručio da neće blokirati Crnu Goru na evropskom putu, jer kako je dodao, Evropa u ovom procesu za partnera ima državu i njene institucije.

„Da im poručimo i neka se śekiraju -  postaće Crna Gora članica EU za vrijeme mandata Mila Đukanovića“, rekao je on.

On je za kandidata većeg dijela opozicije Mladena Bojanića rekao da od njega bježe i oni koji su ga predložili.

"Što je, podsjetimo se, sve radila družina Andrije Mandića, Predraga Bulatovića, Milana Kneževića. Znamo da imaju agendu za rušenje Crne Gore, nijesu sami i ne bez računice, a  danas rade to javno“, rekao je on.

Kako je dodao, u istom fronu sa njima je kandidatkinja SDP-a Draginja Vuksanović.

„Tu nema agende već je to prevara i predaja crnogorskih glasova u ruke Mandiću i Kneževiću, a od njih dalje u neke druge ruke“, rekao je on.

Kako je dodao, Vlada i on lično imaće državničku podršku Mila Đukanovića.

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović kazao je da je Đukanović donio nezavisnost Crnoj Gori, “pa neka je kao predsjednik uvede i u Evropsku uniju”.

"Đukanović nije lažni svetac, kao što su kandidati opozicije", poručio je Brajović.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović izjavio je da se na predsjedničkim izborima odlučuje za Crnu Goru ili protiv nje.

“Biramo za mir i stabilnost Crne Gore ili protiv toga”, rekao je on na završnoj konvenciji Demokratske partije socijalista u Podgorici.

Profesor Živko Andrijašević kazao je da odavno nije bilo predsjedničkih izbora na kojem je bilo lakšeg izbora.

“Ona hoće predsjednika koji je takvu Crnu Goru stvarao,” kazao je Andrijašević, poručujući da “nikad više 1918”.

Profesor Ivan Vuković kazao je da bi svima bilo teže proteklih decenija da nije bilo “državničke mudrosti” Mila Đukanovića.

milo-dukanovic-zavrsna-konvencija-u-podgorici

Konvenciji, između ostalih, prisustvuju i lideri koalicionih partnera DPS-a,  predsjednici Socijaldemokrata Ivan Brajović, Bošnjačke stranke Rafet Husović, Liberalne partije Andrija Popović,  HGI Marija Vučinović,  Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka, Nazif Cungu iz Force, Đerđ Camaj iz Albanske alternative, Fatmir Đeka (Koalicija "Zajedno za budućnost Ulcinja")... 

Na završnoj konvenciji uz predsjedničkog kandidata DPS-a Mila Đukanovića bili su i njegova supruga Lidija i sin Blažo.

;

 

 

 

 

 

Portal Analitika