Crna hronika

Bomba pronađena kod Vidmara namijenjena Šakovićima?

Eksplozivna naprava koja je u decembru prošle godine pronađena i deaktivirana u automobilu marke "golf" kojim je upravljao Podgoričanin Miloš Vidmar (26) bila namijenjena, kako se sumnja, nekome od braće Šaković.
Bomba pronađena kod Vidmara namijenjena Šakovićima?
FOS mediaIzvor

Izvor blizak istrazi ističe da je meta eksplozije najvjerovatnije trebalo da bude jedan od Šakovića, Marko ili Minja, a da postoji sumnja da je bomba trebalo da bude aktivirana prilikom neke od posjeta Vidmara, koji je blizak sa njima. 

FOS je juče objavio da su pronađena dva DNK traga: jedan sa spoljašnje strane selotejp trake kojom je eksploziv bio izlijepljen i taj DNK pripada Vidmaru. Prema njihovim saznanjima, DNK sa unutrašnje strane trake navodno pripada Podgoričaninu Nikoli Vujotiću (35).

U međuvremenu naš medij došao je do saznanja da se na eksplozivu nalazi i DNK osobe čiji identitet za sada nije utvrđen. Višem državnom tužilaštvu (VDT) podnijet je poseban izvještaj protiv Vujotića, a Vidmar se nalazi u pritvoru. Osim Vidmara, u decembru 2017. uhapšen je i Marko Radović koji se nalazio sa njim u vozilu prilikom kontrole policije.

Vidmar je ranije negirao planiranje bilo čijeg ubistva. On je kod više državne tužiteljke Tatjane Begović tvrdio da je zapravo možda i on sam bio meta, ali nije navodio razloge i osobe koje bi mogao da sumnjiči za pokušaj ubistva. Policija do danas nije saopštila čija likvidacija je spriječena te večeri, iako je to tvrdila.

Foto: fos/standard

Portal Analitika