Politika

Crnogorci iz Hrvatske podržali kandidaturu Đukanovića

Crnogorci iz Hrvatske podržavaju kandidaturu Mila Đukanovića za predsjednika Crne Gore, saopšteno je Portalu Analitika iz te organizacije.
Crnogorci iz Hrvatske podržali kandidaturu Đukanovića
Portal AnalitikaIzvor

Povodom predsjedničkih izbora u matičnoj nam domovini, Predsjedništvo Saveza Crnogoraca Hrvatske održalo je sjednicu posvećenu analizi rada i djelovanja predlagača i njihovih kandidata za izbor predsjednika države Crne Gore u sljedećem petogodišnjem mandatu 2018. - 2023. godine, te ukazivanju podrške predsjedničkom kandidatu.

"Cijeneći rad, djelovanje i političke ciljeve pojedinih stranka i njihovih kandidata, kao i kandidata predloženih po grupama građana, Predsjedništvo je posvetilo dužnu pažnju ciljevima, djelovanju, i rezultatima rada,(nakon devedesetih godina, od raspada zajedničke nam države Jugoslavije do danas), svih sudionika predizbornih aktivnosti, kako predlagača tako i njihovih kandidata, s posebnim osvrtomna očuvanju i unapređenju državotvornih vrijednosti, ekonomskom razvoju, socijalnoj sigurnosti, integracijama u napredne svjetske tokove i organizacije,pripremama za članstvo u Europskoj uniji, te ugledu i drugim uspjesima matične nam domovine Crne Gore. Polazeći od temeljnih ciljeva tadašnjeg Liberalnog saveza Crne Gore, koje ciljeve u složenim okolnostima, preuzima i provodi Demokratska partija socijalista i njeni koalicioni partneri pa mirno obnavljaju nezavisnost i kontinuirano rade na očuvanje suvereniteta i svakog drugog napretka Crne Gore na čelu sa njihovim liderom, gospodinom Milom Đukanovićem, Savez Crnogoraca Hrvatske preporučuje glasačima iz iseljeničkih redova i dijaspore kao i glasačima iz matične nam domovine da svojim glasom, za budućeg predsjednika Crne Gore, ukažu povjerenje predsjedničkom kandidatu, gospodinu Milu Đukanoviću, kandidatu Demokratske partije socijalista i njihovih koalicionih partnera", navodi se u saopšenju.

Doprinosi gospodina Mila Đukanovića, kako se dodaje, mirnoj transformaciji Crne Gore i obnovi njene nezavisnosti, bez ijedne žrtve i kapi krvi, vrijedni su najvećih ljudskih priznanja i povjerenja što može čovjek čovjeku odati i priznati.

"Savez Crnogoraca Hrvatske zahvalan je svom zemljaku i uglednom građaninu Hrvatske, gospodinu Veljku Bulajiću,(koji je dao historijski značaj u razvoju hrvatske kulture i civilizacije kao i u dobrosusjedskim odnosima između prijateljskih naroda Hrvatske i Crne Gore), na uloženom trudu i naporu, kako bi svojim prisustvom i podrškom uveličao pobjedničku konvenciju predsjedničkog kandidata Mila Đukanovića u njegovom i Milovom rodnom Nikšiću", zaključuje se u saopštenju.

Podršku potpisuju predsjednici udruženja i društava u sastavu Saveza Crnogoraca Hrvatske: Ratko Jovović, Ljubo Radović, Vukosava Savić Rumac, Veljko Vujović, Marko Radović, Radovan Knežević i Anđelka Pavić.

 

 

 

 

 

Portal Analitika