Društvo

Na Klinici za onkologiju na pregled čeka 27 pacijenata

Na listama čekanja za operacije ili neku od dijagnostičkih procedura u Kliničkom centru za ovaj mjesec nalazi se 675 pacijenata, što je manje u odnosu na mart kada je na čekanju bilo njih 807. 
Na Klinici za onkologiju na pregled čeka 27 pacijenata
Portal AnalitikaIzvor

Ni ovog mjeseca nema liste čekanja na Klinici za očne bolesti, a ,,očišćena“ je lista i na Odjeljenju za nuklearnu medicinu. Kada je u pitanju Klinika za bolesti srca, tu je i dalje najviše pacijenata gdje ovog mjeseca čeka 518 pacijenata, što je za 118 više nego prethodnog mjeseca.

- U Centru za kardiohirurgiju čeka 51 pacijent, dok se na listi za HDO nalazi 175 pacijenata, na implantacije ICD čeka 22 pacijenata, jedan više nego prošlog mjeseca, a na ugradnju pejsmejkera 10 oboljelih. Na implantacije CRT čeka 10 bolesnika, a na CRT -D isto toliko, što je za dvoje manje nego u martu - navodi se na sajtu Kliničkog centra Crne Gore.

Ovog mjeseca lista čekanja Klinike za onkologiju i radioterapiju takođe je znatno manja i na njoj je 27 pacijenata, dok ih je prošlog mjeseca bilo 72.

- Na ambulantni pregled čeka 10 osoba, na hospitalizaciju isto toliko. Na listi čekanja za palijativno zračenje nalazi se 12 pacijenata (palijativni i ambulantni), dok na zračenje dojke čeka 16 pacijentkinja (ambulantni devet, hospitalni sedam) – saopštili su iz KCCG.

Na listi čekanja Klinike za ortopediju nalazi se 85 pacijenata, dok je u martu pregled na ovoj klinici čekalo 95 pacijenata.

Portal Analitika