Politika

Medojević: Gulenisti kupuju ruske nekretnine

Prema saznanjima funkcionera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića iz vrha ANB-a, u Crnoj Gori je u posljednjih šest mjeseci osnovano više od 1.000 turskih firmi.
Medojević: Gulenisti kupuju ruske nekretnine
Izvor

“Masovno kupuju poslovne prostore, zakupljuju restorane, butike, noćne klubove, zgrade. Ozbiljna i velika akcija. Na meti su Bar, Budva, Kotor i Tivat.  Radi se najvjerovatnije o pristalicama Gulena kojie, uz podršku režima i preporuku SAD, naseljavaju Crnu Goru”, naveo je Medojević u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

 

Kako je ocijenio, gulenisti su “očigledno fokusirani na kupovinu nekretnina i biznisa Rusa koji su uz koordinaciju Milana Roćena 2007. i 2008. uložili preko tri milijarde eura u Crnu Goru.

 

“Očekujem reakciju Erdogana koji pristalice Gulena dožvljava kao neprijatelje države Turske i neće blagonaklono gledati na ponašanje Vlade Crne Gore koja podržava guleniste. Posebno što Vladu Crne Gore u ovom mandatu podržava Bošnjačka stranka na koju Erdogan ima ogromni uticaj.  Za očekivati je da će ova odluka Vlade Crne Gore naići na reakciju Erdogana koji može ugroziti većinsku podršku ovoj Vladi”, zaključio je Medojević.

Portal Analitika