Abiznis

Pretovar petrol koksa za Cemex

U Luci Bar je u  protekla tri dana iskrcano 32.000 tona petrol koksa za kompaniju „Cemex“.
Pretovar petrol koksa za Cemex
Izvor

„Posao je odrađen prije planom predviđenog i dogovorenog vremena, te smo u kompaniji izuzetno zadovoljni dinamikom iskrcaja i angažovanjem lučkih radnika. Ovo je inače trend koji je posljednjih mjeseci evidentan u poslovanju Luke Bar- poslovi se obavljaju prije predviđenih rokova, bez zastoja, sa značajnim uštedama“, saopšteno je Portalu Analitika iz Luke Bar.

Iz kompanije ističu da je posao sa petrol koksom novougovoreni posao sa novim komintentom i da je u pitanju teret koji je posljednji put u Luci Bar rađen 2012. godine.

„Dakle, jednom proaktivnom i ažurnom komercijalnom politikom uspjeli smo da na naše dokove vratimo robu koja je više godina pretovarana u susjednim lukama. Intenzivno na radimo na mijenjanju strukture roba koje pretovaramo i skladištimo, dovođenju novih isplativijih, a za rad čistijih tereta. Značajno je reći da je za potrebe ovog posla korišćen  dio novog, upravo završenog otvorenog skladišta, čime se još jednom pokazuje opravdanost svih investicija i ulaganja u do sad nekorišćene i zapuštene lučke kapacitete“, ističe se u saopštenju.

Portal Analitika