Fudbal

I lider ima pravo na grešku

Jedino kada do kraja ne bi dobili nijednu utakmicu, a Budućnost slavila poslije svakog meča, fudbaleri Sutjeske ostali bi bez titule.
I lider ima pravo na grešku
ArenaIzvor

Teoretski je moguće, ali više nego nerealno. Možda se upravo u tome krije tajna neuspjeha Rakojevićeve ekipe protiv Kom Eurozoxa, koji još hvata slamku spasa za prvoligaško društvo. Neupitan je kvalitet Nikšićana, ovosezonska statistika sjajna, jer imaju ubjedljivo najviše pobjeda i ubjedljivo najmanje remija i poraza, pa i gol razliku više nego duplo bolju od prvog pratioca, a sve to sa utakmicom manje.

Dakle, mogli bi do kraja da igraju kako hoće i da trofej ne izostane, ali trebali bi prvotimci Sutjeske ponekad da pomisle kako je zbog njih došlo na stadion bar nekoliko stotina ljubitelja fudbala, trebali bi da se sjete, makar iz priče, nekih velikih igrača, koji su jedva dočekali da ponosno obuku dres s tim grbom, ili da znaju kako ih vrlo brzo očekuju evropske utakmice i da se u njih polaže nada u prolazak makar kruga na međunarodnoj sceni. Jasno je, sve to potpuno su zanemarili minulog vikenda kada su igrali protiv Koma.

Istini za volju, nije strašno, čak ni ove sezone, izgubiti jedan meč kraj Bistrice, ali izgubiti ga takvom igrom, više je nego nedostojno budućeg šampiona. Negodovanje malobrojnih gledalaca u toku meča, valjda, opomenulo ih je i već protiv Petrovca naredne subote za očekivati je da se “plavo-bijeli” vrate na pobjednički kolosijek. Misli da će tako biti i prvotimac Miloš Vučić.

“Uoči svake utakmice ponavljamo da iste aršine imamo za sve protivnike, da u svakom meču očekujemo maksimalan učinak, ali posljednji susret to nije potvrdio. Igrao je Kom solidno, možda i najbolje ove sezone, ali to nam ne smije biti opravdanje za neuspjeh, a ni zavidna prednost na tabeli za ležernost. Prije svega zbog sebe nijesmo smjeli dozvoliti takvu igru, jer znamo koliko smo truda jesenas i u nekoliko proljećnjih okršaja uložili da bi bili gdje smo. Dobro je što možemo sebi dozvoliti takav luksuz da izgubimo od ekipe koja se bori za opstanak i da se pretjerano ne opterećujemo, ali nije realno da nam se to ponovi, pa makar na kraju imali i duplo veću prednost od aktuelnog šampiona. Desilo se, možda je jednom i moralo da se desi ove sezone, ali sad zaredom još dvije igramo kući i iskupićemo se. Treba šampionat da završimo u velikom stilu”, kategoričan je Miloš Vučić.

Portal Analitika