Društvo

LAKOČEVIĆ: Dobili smo 6.500 tužbi majki

Korisnice naknada po osnovu rođenja troje i više djece podnijele su u prošloj godini oko 6.500 tužbi Upravnom sudu, što je polovina ukupnog broja predmeta koji je taj sud primio u ovom periodu, kazala je u intervjuu za „Dan” predsjednica Upravnog suda Branka Lakočević. 
LAKOČEVIĆ: Dobili smo 6.500 tužbi majki
Portal AnalitikaIzvor

Ona je naglasila da je Upravni sud Crne Gore lani primio 12.828 predmeta, što je gotovo tri puta više u odnosu na 2016. godinu.
– Tokom prošle godine zaprimili smo 12.828 predmeta, dok je u 2016. godini priliv predmeta iznosio 4.759. To znači da je u prošloj godini bilo tri puta više predmeta. Takođe, možemo da kažemo da smo riješili veći broj predmeta, lani smo riješilu 4.804, a u 2016. je riješeno 4.196 predmeta. Ne mogu govoriti o preciznim podacima, odnosno o prilivu predmeta po tužbama korisnica naknada po osnovu rođenja troje i više djece. Otprilike je bilo oko 6.500 predmeta. Više od polovine predmeta koje smo zaprimili u prošloj godini odnosili su se na tu problematiku. Još nijesmo uradili preciznu analizu broja predmeta, ovo iz razloga jer PRIS (Pravni informacioni sistem) ne daje mogućnost izdvajanja predmeta gdje je predmet spora „naknada po osnovu rođenja troje ili više djece”, navela je Lakočević.

Portal Analitika