Društvo

Završena sanacija staze ispred Jugooceanije

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore prije par dana završilo je radove na sanaciji šetališne staze uz more, ispred objekta bivše “Jugooceanije” u Kotoru.
Završena sanacija staze ispred Jugooceanije
Portal AnalitikaIzvor

“Sanacija je podrazumjevala popločavanje potpuno ruinirane staze u dužini od 72 metra, širine 3,10m kao i popočavanje neuređenog i oštećenog platoa na istoj lokaciji”, saopšteno je iz JP Morsko dobro.

Kako su dodali, prilikom izvođenja radova Javno preduzeće, kao naručilac posla, posebno je vodilo računa da ovaj obalni pojas sanira i rekonsturiše u skladu sa principima tradicionalne izgradnje na ovim prostorima i time sačuva njegov autentični oblik.

Posao sanacije obavljen je u saglasnosti sa nadležnim organima lokalne uprave i Uprave za zaštitu spomenika kulture iz Kotoru, a izvođač radova je bilo preduzeće “Ađi Invest” d.o.o. Nikšić, sa kojim Javno preduzeće ima godišnji ugovor na izvođenju ovakvih radova.

“Ukupna vrijednost radova iznosila je 19.360 eura”, ističu oni.

Ove sedmice započeta je i izgradnja parapetnog zida u nastavku postojećeg na  “Žutoj plaži” u Kotoru i izrada zaštitnog kamenog zida, klupa za sjedenje i informativne table na lokaciji  Sopot kod Risna.

Portal Analitika