Politika

Vujanović na otvaranju Mostarskog sajma

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović prisustvovao je danas ceremoniji svečanog otvaranja 21. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.
Vujanović na otvaranju Mostarskog sajma
Portal AnalitikaIzvor

Na sajmu u Mostaru prisutni su i bugarski i hrvatski premijer Bojko Borisov i Andrej Plenković, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i domaćin član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

 

Sajam, koji traje do 14. aprila, otvorio je predsjednik Srbije, koja je zemlja partner ovogodišnjeg sajma.

 

"Podijeljeni na sitne države i sitna tržišta, nemamo čemu da se nadamo u saradnji sa svijetom ako ne stvorimo jedno mnogo veće tržište u budućnosti", kazao je Vučić.

 

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović zahvalio je danas na otvaranju sajma prisutnim liderima zapadnobalkanskih zemalja na doprinosu da ovogodišnji skup bude bolji od prethodnih.

 

"Dragi Aco, dragi Andrej, dragi Bojko, dragi Filipe, dragi Mile, uvjeren sam da je ovo što danas organizujemo plod zajedničkog rada svih vas koji ste dali doprinos da ovo bude najbolje organizovan sajam do sada", kazao je Čović u neformalnom tonu.

 

Čović je dodao da je siguran da će odnosi u budućnosti biti nastavljeni u tom pravcu i zahvalio balkanskim zemljama što pomažu BiH na evropskom putu, dodajući da je to "jedini put da BiH postane normalna evropska država u budućnosti".

 

Nakon svečanog otvaranja Vujanović je sa zvaničnicima iz regiona obišao sajam.

Portal Analitika