Politika

Bojanić: Građani koji me budu birali su moja partija

Iako Đukanović sebe želi da predstavi kao čovjeka koji nakon 27 godina ima plan, očigledno je da je pogriješio izbore, konstatovao je predsjednički kandidat Mladen Bojanić na predizbornoj konvenciji u Baru.
Bojanić: Građani koji me budu birali su moja partija
Portal AnalitikaIzvor

“Obilazi gradilišta, autoput, sve ono što ne radi predsjednik države nego premijer. Da li je to sad neka borba sa Markovićem, da li želi da se vrati na premijersko mjesto, vidjećemo, ali ono što znam jeste da neće biti predsjednik Crne Gore”, poručio je Bojanić iz Bara.

Samo u slučaju Primorke ukupna šteta za državu bila je 21 milion eura, kazao je Bojanić. Pitanje za junaka iz blindiranog automobila, kako Bojanić naziva Đukanovića na predizbornim konvencijama, je upravo bilo vezano za Primorku.

“Da li je saznao ko su vlasnici Melgonije Promorka. Govorio je da ne zna, da ga ne interesuje. Evo prošle su godine, čak je i tužilaštvo otvorilo taj slučaj. Pitam ga da li zna ko su vlasnici Melgonije Primorka. Da mu pomognem, prisustvovao je sastanku sa vlasnicima četiri mjeseca prije nego što je odobrio taj kredit, i  o tome postoji zapisnik. Ja ga imam, dao sam ga medijima, ako treba nek se meni javi pa ću ga ja podsjetiti ko su vlasnici Melgonije kojima je na Vladi odobrio kredit četiri mjeseca prije nego što je firma osnovana. Zamislite tu vidovitost gospodina Đukanovića”, istakao je Bojanić.

Na to pitanje, poručio je Bojanić, Đukanović treba da odgovori javnosti, ali i institucijama. Na razne optužbe koje ovih dana dolaze, kako kaže, od strane političkih poltrona i režimskih medija, Bojanić je odgovorio iskustvom kojem ga je naučilo planinarenje.

“Kad krenem da se penjem na vrh, a to i sad radim u politici, spreman sam na to da ću negdje ugaziti u blato, da ne kažem nešto drugo, da će me ogrebati neka drača , da će neki pas iz katuna zalajati, ali se na te stvari ne okrećem, jer me ne mogu smetnuti sa cilja koji sam sebi postavio”, kazao je Bojanić.

Bojanić se, kako je istakao, kandidature za predsjednika Crne Gore prihvatio iz želje i potrebe da Crnu Goru mijenja nabolje, ali suštinski i u dobrom pravcu, a ne da dođu drugi a da se ništa ne mijenja.

“Ja stvarno želim da mijenjam  Crnu Goru suštinski nabolje, i prvi preduslov je smjena Đukanovića i njegove politike. Svi znamo da njegova pobjeda vodi Crnu Goru u diktaturu, to ne možemo dozvoliti. Kad je danas spreman da radi to što radi, možete zamisliti na šta je sve spreman i uz kakve represivne metode, ako mu se da mandat od pet godina. Umjesto da se približavamo civilizacijskim vrijednostima, sa Đukanovićem se krećemo u kontra smjeru”, rekao je Bojanić.

Bojanić je istakao i da će, u skladu sa ovlašćenjima koja ima predsjednik, činiti sve da se posljedice pogubne ekonomske politike saniraju.

“Itekako mogu da utičem na Vladu, potpomognut građanima naravno, da utičem da se stvari mijenjaju. I neću se libiti da vraćam zakone, neću se libiti da otvaram pitanja za koja smatram da treba da se otvaraju, da ja predlažem stvari jer su građani iza mene. Građani koji me izaberu su moja partija, jer je nemam i neću je imati, ne pada mi na pamet, jer imam građane iza sebe”, poručio je Bojanić iz Bara.

Barski novinar Milenko Jovanović kazao je da je 15. aprila 1912. godine, Titanik doživio svoju nesreću.  Ukoliko 15. aprila ne padne i trajno na margine političke istorije ne ode čovjek koji je šef organizovane kriminalne grupe, biće to najveća tragedija savremene Crne Gore, slična onoj koju je doživio Titanik.

Danijela Đurović poručila je da će Crna Gora konačno imati predsjednika koji će nas dostojno predstavljati pred svijetom. Zato, kazala je Đurović, Crna Gora ima čist izbor jer može birati između čovjeka čistog obraza koji nikom nije dužan i onog koji je odgovoran mafiji.

Filip Vemić je poručio da će Crna Gora pokazati svoju smjelost koju režim neće moći zastrašiti i poslije 15. aprila Bar i Crnu Goru obasjaće sunce slobode.

Dragan Tufegdžić poručio je da crnogorska mladost treba da bude slobodna, da uči, živi i radi slobodno, a ne da napušta Crnu Goru. “Zato je glas za Mladena Bojanića glas za crnogorsku mladost”, poručio je Tufegdžić.

Vuk Vujović je poručio da vjeruje da će i pored svih izbornih malverzacija, korupcije i zastrašivanja Crna Gora smoći snage da izabere bolju budućnost od države u kojoj vladaju organizovani kriminal i krvavi obračuni. “Mladi su svjesni koliko vrijede i pokazaće svoj značaj 15. aprila”, uvjeren je Vujović.

Stefan Đukić je kazao da je podršku Bojaniću pružio i zbog činjenice da nikada nije birao lakši put. “Bojanić nije ništa prećutao, a mnogi drugi jesu, zato je zaslužio podršku Crne Gore”, istakao je Đukić.  

Portal Analitika