Politika

Bojanić: Ulcinjanima vratiti maslinjake i obnoviti Solanu

Danas je predsjednički kandidat Mladen Bojanić posjetio najjužniji grad Crne Gore. Pri posjeti Ulcinju, zajedno sa građanima Ulcinja obišao je Solanu i Valdanos.
Bojanić: Ulcinjanima vratiti maslinjake i obnoviti Solanu
Portal AnalitikaIzvor

Bojanić je u razgovoru sa mještanima ovog grada kazao da će se kada postane predsjednik boriti da građani Ulcinja ostvare pravo povraćaja svojih maslinjaka i  zemlje koja im je bespravno oduzeta. 

"Solanu treba otrgnuti iz ruku tajkuna i ponovo je vratiti u funkciju. Jedino ponovno otvaranje fabrike donosi mogućnost da očuvamo biodiverzitet u našoj državi", rekao je Bojanić.

"Kao predsjednik boriću se protiv nepravdi ucenjenih građanima Crne Gore, ali ću se isto tako boriti i protiv nepravednih I štetnih privatizacija", naglasio je Bojanić.

"Odnos vlasti prema stanovnicima Ulcinja, kao i u ostalom i prema svim manjinama u Crnoj Gori je poražavajući ako imamo u vidu da godinama ne mogu ostvariti svoja prava I puni ekonomski potencijal", kazao je Bojanić. 

mb-solana

Bojanić je kazao i da nije riješeno pitanje Morskog dobra, obrazovanja na manjinskim jezicima,  zastupljenosti u državnoj upravi I pitanje emigracije koja je ogromna na ovom području.

Bojanić je kazao i da je razvojni potencijal Ulcinja nevjerovatan i da je veliki paradoks što je Ulcinj sa toliko resursa sa kojima raspolaže najsiromašnija opština na primorju. 

"Ulcinj vidim kao lokomotivu razvoja turizma i grad koji će postati regionalni centar za posjetioce iz inostranstva", kazao je Bojanić.

 "To moramo promijeniti zajedno", naglasio je Bojanić.

Portal Analitika