Politika

Bojanić: Crnoj Gori treba predsjednik koji će da prevazilazi podjele

Crnoj Gori treba predsjednik koji će da miri posvađane i prevazilazi podjele, poručio je kandidat za predsjednika Mladen Bojanić na predizbornom skupu u Nikšiću.


Bojanić: Crnoj Gori treba predsjednik koji će da prevazilazi podjele
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da bi kao „predsjednik države nakon 15.aprila prvo pozvao sve političke aktere, civilni i javni sektor da zajedno traže rješenje za izlazak iz krize u kojoj se nalazi Crna Gora“.

„Jedino zajedno možemo izgraditi Crnu Goru sigurnu za život svih građana, bilo koje vjere i nacije. Crna Gora mora da bude moderna država, i da bude svačija, široka po svim pitanjima“, rekao je Bojanić navodeći da želi državu bez nepotizma, korupcije i partijskih knjižica.

On je kazao da se, tek nakon što se "srede stvari u državi", mogu ispuniti uslovi da se ide dalje i udružuje, sa drugim zemljama regiona i Evrope. "Ali ne zbog bilo čijih geostrateških interesa".

„Za udruživanje sam, ali ne da budemo plijen bilo koje sile. Želim da Crna Gora zasluži sama i napravi dobar život za svoje građane, a posle ćemo se lako udruživati sa svima, s ponosom, uzdignutog čela“, istakao je Bojanić.



Bojanić ovaj put nije postavio pitanje kandidatu Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću obrazlažući da je i „njemu Vaskrs i da treba da praznik provede u miru, razmisli o svemu, jer nije kasno da se povuče i traži oprost“.

 

Portal Analitika