Fudbal

Milan iščupao bod na San Siru

U posljednjem meču dana Serije A, Milan i Sasuolo su remizirali - 1:1. Gosti su poveli preko Politana u 75. minutu, ali je Kalinić u 86. donio poen Gatuzu, što je njegov prvi gol nakon četiri mjeseca sušnog perioda... Milan je tako ostao na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u Evropu, ali imaju samo dva boda manje od Fiorentine koja je u seriji pobjeda.
Milan iščupao bod na San Siru
Portal AnalitikaIzvor

Što se tiče ostalih utakmica, Adem Ljajić je srušio Inter. Golom srpskog reprezentativca iz 36. minuta je Torino pred svojim navijačima došao do tri velika boda - 1:0 (1:0).

De Silvestri se odlično ubacio po desnoj strani, poslao loptu na drugu stativu, a Ljajić iskoristio to i matirao Handanovića. Torino sada ima 45 bodova, šest manje, uz meč više, od Milana koji čuva šestu poziciju koja vodi u Evropu.

Fudbaleri Napolija pobijedili su danas na svom terenu Kjevo sa 2:1, u utakmici 31. kola italijanskog prvenstva i na četiri boda smanjili zaostatak za vodećim Juventusom.

Napoli je mogao da povede u 51. minutu, ali je Dris Mertens promašio penal, pa su sva tri gola postignuta su u posljednjih 20 minuta utakmice. Kjevo je poveo u 73. minutu golom Marijuša Stepinskog, a izjednačio je Arkadijuš Milik u 89. minutu.

Pobjedu Napoliju donio je Amadu Dijavara u trećem minutu nadoknade vremena. Napoli je poslije 24. prvenstvene pobjede drugi na tabeli sa 77 bodova i ima četiri manje od vodećeg Juventusa, koji je juče savladao Benevento sa 4:2. Kjevo je pretrpio 16. poraz i zauzima 15. mjesto na tabeli sa 29 bodova.

Krotone je kao domaćin pobijedio Bolonju sa 1:0, golom Simija u 25. minutu. Time su prekinuli niz od tri poraza i poslije sedme prvenstvene pobjede nalaze se u zoni ispadanja na 18. mjestu sa 27 bodova, koliko ima i Spal, koji je prvi iznad crte. Bolonja je pretrpjela 16. poraz i 12. je na tabeli sa 35 bodova.

Fudbaleri Verone pobijedili su na svom terenu Kaljari sa 1:0, a jedini gol postigao je Romulo u 36. minutu iz jedanaesterca. Verona je pretposljednja na tabeli sa 25 bodova, a Kaljari je nakon trećeg uzastopnog poraza 16. sa 29 bodova.

Lacio je iskoristio poraze Intera i Rome i preuzeo treću poziciju na tabeli nakon preokreta protiv Udinezea. Domaćin je poveo preko Lasanje u 13. minutu, ali je Imobile prvo u 27. minutu smanjio zaostatak, a onda asistirao Albertu u 37. za potpuni preokret.

Lacio ima 60 bodova, isto koliko i Roma, dok Inter ima poen manje.

Foto: beinsports.com

Portal Analitika