Politika

Bojanić: Predstojeći izbori su posljednja šansa za Crnu Goru

Sa predizborne konferencije u Danilovgradu Mladen Bojanić je poručio da su ovi izbori posljednja šansa za Crnu Goru. Ako Đukanović pobijedi, istakao je Bojanić, u Crnoj Gori neće ostati ništa. 
Bojanić: Predstojeći izbori su posljednja šansa za Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Bojanić je i sa skupa u Danilovgradu postavio Đukanoviću, kojeg naziva junakom iz blindiranog automobila koji bježi od duela jer nema šta da kaže, pitanje o načinu na koji je investitore u Porto Montenegru oslobodio dažbina.

„Ja ga javno pitam kako je to uradio?  Iz koje pozicije? Je li šefa košarkaškog saveza ili šefa partije ili neke organizovane grupe da je ne zovem kako su onu Marovićevu nazivali. Sa koje pozicije on to mođe da kaže da se nekome otpiše pet miliona državnog novca? Da neće svoje pare da otpisuje ? kad je on u situaciji onda se njemu guraju državne pare a kada treba nekom investitoru onda kađe otpišite tih pet miliona . Nemojmo to da više dozvoljavamo jer su stotine miliona eura otišle na garancije njemu i njegovim bliskim prijateljima. „ kazao je Bojanić.

Bojanić je iz Danilovgrada poručio da, dok on na svojim predizbornim skupovima vidi samo građane grada iz kojeg dolazi dok Đukanović iz noći u noć na svoje predizborne konvencije vodi ljude kojima priča istu priču.

„To više ne znam ni čemu vodi ali on očigledno ne umije drugačije, a i oni mogu da ga slušaju iz dana u dan evo 27 godina, a mi ga više slušati nećemo. Ne 27 godina nego još petdana i više ga nećemo slušati.„ poručio je Bojanić. 

Bojanić je i u Danilovgradu ponovio osnovne ideje zbog kojih se kandidovao na predsjedničkim izborima. Ponovio je da je prvi i osnovni razlog slanje Đukanovića u političku prošlost, drugi oslobađanje institucija koje rade samo za pojedince.

„Evo čitali smo juče , prekjuče ,Agencija za sprjčavanje korupcije koja ne vidi toliko očigledne stvari koje bi i osnovac vidio, a oni nas uporno uvjeravaju da čovjek nije u konfliktu interesa. Nije, kaže znao on nego mu je ministarstvo podmetnulo a on je samo potpisao za sina za brata za ko zna koga, ali uvijek za njega nađu opravdanje.

Te se stvari moraju mijenjati kaže Bojanić. Brzo će se vratiti stvari na pravo mjesto i Bojanić će biti predsjednik svih građana. Sa druge strane Đukanović, koji je krivac za sve crnogorske probleme drsko se nudi da popravi ono što je uništio u proteklih 27 godina.

„Ja ne mogu da vjerujem da iko u Crnoj Gori u to može više da ovjeruje. Da iko ko ima iolwe slobode može da zaokruži broj sedam i njemu da podršku da bi još pet godina radio ovo što radi a ja tvrdim vrlo jasno i vrlo odgovorno, glas Milu Đuikanoviću je glas za prevođenje Crne Gore iz autokratije u diktaturu. Crnu Goru čeka diktatura ako kojim slučajem uspije i ove izbore na silu da dobije.“istakao je Bojanić.  

Bojanić se zapitao i šta Đukanović, koji je je kreirao takav milje u Crnoj Gori sada ima da ponudi kao odgovor na bezbjednosne izazove.

„Ja ne znam šta taj čovjek radi, da li se on sprda sa nama narodski rečeno. On koji je proizveo ovakvu situaciju kaže da je država jača od mafije. Ja sam saglasan da je država jača od mafije ali imam problem gdje je Đukanović, sa koje je strane. I da se više ne bi pitali gdje je Đukanović, sa čije je strane države ili mafije, smjenimo ga 15og aprila“, poručio je Bojanić. 

Portal Analitika