Tenis

Crna Gora izborila plasman u viši rang

Reprezentacija Crne Gore izborila je učešće u drugoj grupi Euro-Afričke zone. Danas je u plej ofu savladana selekcija Malte 3:0. Rrezart Cungu je u prvom meču slavio protiv Agjusa Denzila 6:0, 6:0. Ljubomir Čelebić je bio bolji od Metjua Asjaka 6:2, 6:2 i tako donio pobjedu našoj selekciji. U dublu bez rezultatskog značaja Rogan i Dragović su pobijedili Denzila i Torenjanija 6:3, 6:2.
Crna Gora izborila plasman u viši rang
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorska Davis Cup selekcija tako se vratila u drugu grupu poslije devet godina.

''Zahvaljujem se čitavoj ekipi, selektoru Miloševiću i Teniskom savezu Crne Gore. Imali smo sjajnu atmosferu i podržavali smo jedni druge. Mislim da je to bio ključ uspjeha u Dejvis kupu, jer je ovo ekipno takmičenje. Imao sam malo pritiska pred meč jer sam jako želio da prođemo dalje, ali i pored toga odigrao sam kvalitetno što je bilo dovoljno za pobjedu. Mnogo mi je lakše bilo jer je Rrezart Cungu savladao svog protivnika, a momci su u dublu završili posao trijumfalno. Zahvaljujem se i ljudima u Ulcinju koji su nas zaista dočekali na pravi način zbog čega smo se prijatno osjećali'', kazao je kapiten reprezentacije Ljubomir Čelebić:  

Selektro Balša Milošević istakao je da je ovo veliki uspjeh za sve.

''Ovo je veliki uspjeh za sve nas. Ne samo za momke koji su iznijeli najveći dio posla, već za čitavu Crnu Goru, jer biti član druge grupe nije mala stvar. Mislim da je ovo najveći uspjeh muškog tenisa od 2006. godine jer je napravljen sa momcima koji su ponikli u Crnoj Gori. Zahvaljum igračima na velikoj požrtvovanosti, zalaganju i profesionalizmu, kao i Teniskom savezu Crne Gore koji nam je omogućio najbolje uslove za rad. Pomenuo bih i sjajnu organizaciju kao i podršku Teniskog kluba "Belvi", kazao je Milošević.

Prema riječima predsjednika TSCG Dimitrija Rašovića, plasman u drugu zonu Euro-Afričke grupe je uspjeh čitave sportske Crne Gore.

''Veliki rezultat Teniskog saveza Crne Gore i Davis kup selekcije, što nije samo uspjeh teniskog sporta već i čitave sportske Crne Gore. Pozicioniranje TSCG prema ETA i ITF je pokazalo da Teniski savez Crne Gore u saradnji sa TK Belvi, može organizovati i najveća teniska takmičenja poput Davis i Fed kup takmičenja. Obzirom na ovaj veliki rezultat, cijenimo da će reprezentacija biti na nivou svog zadatka i da ćemo u drugoj grupi obradovati sve ljubitelje tenisa u Crnoj Gori. Posebno se zahvaljujemo gradu Ulcinju i gradonačelniku Ulcinja Nazifu Cunguu i TK Belvi koji je i ovog puta po ocjeni supervizora organizovao ovo takmičenje na najvećem mogućem nivou. Posebno ističemo rezultate koje su napravili Ljubomir Čelebić i Rrezart Cungu, koji su sve mečeve riješili u našu korist, što je rezultiralo velikim rezultatom. Treba pomenuti i ostale reprezentativce i odlično vođenje ekipe od strane selektora Balše Miloševića'', kazao je Rašović.

Portal Analitika