Fudbal

Na Gudisonu bez golova i pobjednika

Miroljubivo je bilo u jednom od najvatrenijih derbija Evrope. Bez golova i pobJednika završen je Mersisajd derbi između Evertona i Liverpula odigran na Gudison parku.
Na Gudisonu bez golova i pobjednika
sportklub.rsIzvor

U prvom poluvremenu smo još i gledali zanimljiv meč. Liverpul je imao dvIJe dobre prilike da povede - u 15. minutu kada je Džordan Pikford fenomenalno odbranio šut Dominika Solankea i u 30. minutu kada je Pikford bio siguran nakon šuta Džejmsa Milnera.

Najbolju priliku u prvih 45 minuta Everton je imao preko Janika Bolasija u 23. minutu, ali Karijus je bio spreman i odbranio je njegov udarac.

Jedinu priliku vrIJedNu pomena u drugom poluvremenu Liverpul je imao preko Aleksa Okslejda Čemberlena, ali je lopta nakon njegovog šta otišla malo pored gola. Sa druge strane, Everton je najbliže golu bio u 87. minutu kada tosun nije uspio da iz blizine pošalje loptu u mrežu gostiju. Nepun minut kasnije, neprecizan je u sjajnoj prilici bio i Dominik Kalvert Luin.

Očekivano, Jirgen Klop je na teren izveo kombinovan sastav i derbi praktično podredio revanšu u Ligi šampiona.

Derbi Liverpula obilježio je za crveni tim povratak na teren Natanijela Klajna koji je od prvog minuta bio na terenu u svom prvom meču u sezoni. Takođe, Deni Ings je zabilježio svoj prvi nastup kao starter od dolaska Jirgena Klopa na klupu Redsa. Posljednji put Ings je bio starter upravo u Mersisajd derbiju, u oktobru 2015. godine u posljednjem meču u kome je Liverpul vodio Brendan Rodžers. Ings je tada postigao i gol.

Mohamed Salah nije bio ni na klupi što je moglo i da se očekuje jer Klop svakako želi da njegov najbolji golgeter bude spreman za revanš meč četvrtfinala Lige šampiona u srijedu protiv Mančester sitija.

Da sve bude još zanimljivije, derbi koji nam je u svojoj istoriji donio najveći broj žutih i crvenih kartona kada su u pitanju mečevi Premijer lige, ovoga puta prošao je bez ijedne javne opomene. 

Portal Analitika