Društvo

U 18 časova protest "Za život bez straha"

Grupa građana, koja je nezadovoljna bezbjednosnom situacijom u crnogorskim gradovima, organizovaće danas u Podgorici protest pod nazivom "Za život bez straha".
SA PROTESTA NVO SEKTORA
SA PROTESTA NVO SEKTORA
MinaIzvor

Organizatori su saopštili da su njihovi zahtjevi ulice na koje će građani izlaziti bez straha, odnosno sigurnost koju garantuje i Ustav.

Protest će početi okupljanjem ispred zgrade Skupštine u 18 sati, nakon čega će učesnici u mirnoj šetnji obići Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i zgradu Vlade.

Protest će biti završen na Trgu nezavisnosti, u centru Podgorice.

Organizatori okupljanja su podsjetili da se u prva tri mjeseca u Crnoj Gori dogodilo 12 eksplozija, šest napada vatrenim oružjem, da su povrijeđene četiri, a ubijene tri osobe.

“Zbog stalnih ubistava i podmetanja eksploziva koje su postali crnogorska svakodnevica, sve veći broj građana Crne Gore osjeća duboku ličnu, pravnu, imovinsku i svaku drugu nesigurnost”, rekli su organizatori.

Grupa samoorganizovanih građana zabrinuta za svoju ličnu, bezbjednost svojih porodica, ali i opštu bezbjednost, pozvala je sve građane na miran protest, jer nadležni organi, kako su kazali, ne preduzimaju efikasne mjere u suzbijanju navedenog, a protiv atmosfere straha u kome ubistva i eksplozije postaju navika.

Portal Analitika