Društvo

Marković: Da gradimo društvo blagostanja i prosperiteta

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je u ime Vlade i svoje lično svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti jedan od najvećih hrišćanskih praznika Uskrs sa željom da, okruženi najbližima, praznične dane provedu u zdravlju i ličnoj sreći.
Marković: Da gradimo društvo blagostanja i prosperiteta
Portal AnalitikaIzvor

„Uvjeren sam da ćemo u vremenima narastajućih društvenih izazova, nadahnuti vjerom, težiti miru, dobročinstvu i svekupnom skladu. Neka blagi dani i Hristovo vaskresenje budu povod da provjerimo sebe same i svoja činjenja. Da ohrabrimo druge, i budućim djelima još snažnije doprinosimo ljepšoj budućnosti za naše najmlađe, da čuvamo slabije i gradimo društvo blagostanja i prosperiteta.

Jer takva zajednica i Država su dom svim svojim građanima! Plemenite poruke Praznika pobjede života nad smrću, svakog vjernika treba da podsjete na vrijednosti praštanja i vjere u ljude.

Ujedinjeni i okrenuti prema bliskima, a ne jedni od drugih, učinićemo više za našu zajednicu i državnu kuću. Neka, kako to vjera i nalaže, snažan pomogne slabijem, bogat siromašnom, a srećan tužnome“ – navodi se u uskršnjoj čestitki predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića.

Vujanović: Vaskrs da osnaži solidarnost, čovjekoljublje i dobrotu

1207vujanovic

Svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori čestitam Vaskrs i upućujem iskrene želje za mir, toleranciju, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, navodi se u čestitki predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića.

"Neka dan Hristovog vaskrsenja podstakne u nama najplemenitija osjećanja, a domove ispuni radošću i ljubavlju za bližnje", navodi se u čestitki Vujanovića.

Predsjednik je počelio da ovaj veliki praznik svojom plemenitom porukom osnaži solidarnost, čovjekoljublje i dobrotu – te iskonske vrijednosti koje doprinose da živimo u slozi i međusobnom poštovanju.

"Radujmo se ostvarenju tih neprolaznih vrijednosti i učinimo da Crna Gora uvijek bude primjer međukonfesionalne i multietničke harmonije. Slijedimo taj put i zajednički gradimo ljepšu budućnost za sve u Crnoj Gori. U to ime još jednom vam čestitam Vaskrs – veliki hrišćanski praznik", navodi se u čestitki predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića.

Zenka: Neka praznični dani proteknu u sreći i u duhu hrišćanske ljubavi i sklada

vlada-cg-mehmed-zenka-1

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmet Zenka čestitao je Vaskrs.

"U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje ime, upućujem čestitke svom uvaženom sveštenstvu i pravoslavnim vjernicima/ama, koji veliki hrišćanski praznik Vaskrs proslavljaju po julijanskom kalendaru. Kao što prema hrišćanskom učenju Vaskrs označava pobjedu Isusa Hrista nad smrću, želim da  univerzalni karakterovog velikog praznika donese slogu i mir, radost i ljubav, pobjedi razjedinjenost, jača osjećaj suživota. Hristova žrtva neka osnaži svakoga ko nema dovoljno snage, prosvjetli onoga koji je u sjenci pogrešnih uvjerenja, pomogne onome ko ne umije da oprosti i iznova iskupi onog kome je spas neophodan. Neka praznični dani Vaskrsa proteknu u sreći i u duhu hrišćanske ljubavi i sklada"

Portal Analitika