Društvo

Političari čestitali Vaskrs

Lideri političkih partija čestitali su građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori nastupajući Vaskrs.

Političari čestitali Vaskrs
Portal Analitika/MinaIzvor

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, predsjednički kandidat Mladen Bojanić uputio je najsrdačnije čestitke građanima pravoslavne vjeroispovijesti.

"Svim pravoslavnim vjernicima čestitam vaskršnje praznike. Vaskrs je dan kada se bolje razumijemo, kada bolje shvatamo značaj zajedništva, kada vjerujemo u snagu duha. Neka vam ovi blagi dani daju snagu da gradite život pun uvažavanja i razumijevanja. Slavite ljubav i vjerujte u promjene na bolje", naveo je Bojanić.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić čestitao je pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori Vaskrs, sa željama da ga provedu u miru, slozi, ljubavi i zajedno sa svima bližnjima.

“Simbolika koje se prisjećamo za vrijeme vaskršnjih praznika potvrđuje nam da su univerzalne ljudske vrijednosti iste u svim vremenima i da se tu, nakon tolikih vijekova, ni za potrebe našeg, savremenog života, nema šta dodati, niti oduzeti”, naveo je Bečić u čestitiki.

Predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović čestitao je svim pravoslavnim vjernicima Vaskrs u želji da ga proslave u zdravlju, miru, blagostanju i u porodičnom okruženju.

„Neka nam žrtva na koju nas podsjeća ovaj veliki hrišćanski praznik ukaže i na vječne i neprolazne ljudske vrline. Neka i Vaskrs da doprinos većem međusobnom poštovanju, toleranciji i uvažavanju, kao osnovnim vrijednostima našeg društva“, rekao je Abazović.

Predsjednik Nove srpske demokratije, Andrija Mandić čestitao je Vaskršnje praznike Patrijarhu srpskom Irineju, Mitropolitu crnogorsko-primorskom i arhiepiskopu cetinjskom Amfilohiju, Episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju, Episkopu mileševskom Atanasiju, Episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Grigoriju i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve i poželio da ih provedu u zdravlju i miru.

"Neka nam ovaj veliki praznik podari mudrost i hrabrost da izdržimo svaki napad onih koji su ogrezli u zlu, prevari i mržnji, i da istrajemo u borbi za one vrijednosti koje su krasile naše slavne pretke", rekao je Mandić.

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, čestitao je svim pravoslavnim hrišćanima dan Vaskrsenja Hristovog i radost najveće pobjede života nad smrću.

“Vjerujući ljudi znaju da je Vaskrs jedino novo događanje pod suncem i da nas uči smislu življenja, međusobnog praštanja, uzvišenosti žrtve i obnavljanju života”, naveo je Danilović.

On je poželio da u cijeloj Crnoj Gori vaskršnji dani donesu mir, praštanje i slogu, ujedinjenje pravoslavnih hrišćana u najvišem dobru, a svima drugima koji su već proslavili svoje velike praznike ili ih iščekuju želi porodični mir, napredak, razumijevanje i blagostanje.

Opštinski odbor (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Bar čestitao je građanima Bara i Crne Gore, koji proslavljaju Vaskrs, da ga provedu okruženi porodicom i prijateljima u miru, slozi i sreći, unaprijeđujući multietnički i multikonfesionalni sklad i toleranciju različitih vjera i nacija.

 

Portal Analitika