Politika

Bez jačanja poljoprivrede i stočarstva nema razvoja sjevera

Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore Draginja Vuksanović posjetila je danas, u okviru svoje kampanje, Petnjicu, Berane i Gusinje, gdje je imala priliku da porazgovara sa građanima i upozna se sa njihovim problemima, saopšteno je iz njenog izbornog štaba.

 Bez jačanja poljoprivrede i stočarstva nema razvoja sjevera
Izvor

Draginja Vuksanović posjetila je domaćina Rešada Rastodera u Petnjici i tom prilikom ukazala da on svojim primjerom pokazuje da se od poštenog rada može živjeti i da poljoprivreda i stočarstvo moraju biti okosnica razvoja sjevera Crne Gore.

Saopšteno je da bez jačanja poljoprivrede i stočarstva nema razvoja sjevera ali ni održivosti crnogorske ekonomije koja mora počivati na proizvodnji i otvaranju radnih mjesta u realnom ekonomskom sektoru.

Vuksanović je napomenula da naš turizam nema ni približne efekte po ekonomiju koliko bi imao da kroz turistički proizvod prodajemo našu umjesto uvoznu hranu, piće i ostale proizvode.

"Zamislite da se država fino organizuje, pa da pomogne poljoprivredni sektor na sjeveru, koji je inače nerazvijen, pa da sjever proizvodi hranu za primorje. Prosto, da hranu koja se prodaje u toku sezone turistima bude domaća roba koju smo mi proizveli a ne roba koju smo uvezli", kazala je Vuksanović.

Vuksanović je dodala da DPS forsira uvoznički lobi koji preko noći ostvaruje enormne profite na uvozno-izvoznim poslovima.6draginja
Portal Analitika