Košarka

DŽIKIĆ: U finalu da budemo najbolji što možemo!

Daleko od toga, da nas ne zanima da osvojimo ABA ligu i ostvarimo pravo igranja u Euroligi, ali s te strane nemamo nikakav pritisak. Pritisak je samo taj da budemo najbolji što možemo, istakao je na današnjoj pres konferenciji, prvi strateg Budućnost Volija, Aleksandar Džikić.
DŽIKIĆ: U finalu da budemo najbolji što možemo!
Izvor

On je napomenuo da znaju da igraju sa Zvezdom, o čemu najbolje govore i dvije pobjede u regularnom dijelu takmičenja.

- Što se tiče našeg protivnika u finalu, Zvezda je euroligaš, višestruki prvak ABA lige... Ove godine su imali, obzirom na promjene u timu, sasvim solidne rezultate u Euroligi. Tokom sezone su izborili prednost domaćeg terena. Mi smo dugo bili na vrhu i neke svoje šanse smo propustili, tako da je sada u seriji od pet utakmica, na tri dobijene, važna prednost domaćeg terena - kazao je Džikić i dodao:

- S druge strane, mi smo ih dobijali u gostima, tako da ne vidim to kao nešto što je odlučujuće. Zbog uslova takmičenja - finale je spakovano u sedam dana - što je s jedne strane zanimljivo...Cijele godine se borite i onda se u sedam dana odlučuje ko treba da igra Euroligu. Ali, dok se ne nađe drugačije rješenje, tako je i nama i njima. U planiranju treninga, Mihajlović  kondicioni trener i stručni štab na čelu sa mnom, prilagodili su način rada tom ritmu, i mislim da ćemo energetski biti spremni za Zvezdu.

Trener tima iz Njegoševog parka je naveo da nema zbora da je Zvezda kvalitetna ekipa.

- Oni su kvalitetna ekipa, nema nikakvog zbora. Popunjeni su na svim pozicijama, nijesu slučajno prvi. Prema tome, nadam se da ćemo izaći na te utakmice, prvo u Beogradu, a onda i u Podgorici, da pokušamo da mi odigramo najbolje što možemo. Ono što hoćemo da imamo pod kontrolom, jeste prosto ono kako razmišljamo - direktno sam igračima rekao da možemo da budemo mirni - iz prostog razloga što smo uradili sve što smo trebali da uradimo i ovo je sada kao nekakva nagrada - mi na to tako gledamo. Daleko od toga, da nas ne zanima da osvojimo ABA ligu i ostvarimo pravo igranja u Euroligi, ali s te strane nemamo nikakav pritisak. Pritisak je samo taj da budemo najbolji što možemo. Ako sve bude u redu, što se tiče zdravstvenog biltena, vidjećemo kako će to da prođe - podvukao je Džikić.

On je zadovoljan činjenicom da se Barović vratio na parket poslije dužeg odsustva zbog povrede, ali...

- Zadovoljan sam činjenicom da se vratio na parket. Sad, nije to Barović koji je nosilac, daleko od toga. Trenutno je najveća borba između njega koji hoće sve, i nas svih ostalih koji mu objašnjavamo da je i ovo dovoljno. Ali, džabe, tvrdoglava momčina i hrabar čovjek, nema tu nikakve dileme. Pojede se što ne može više da da... Igraće oni koji su najspremniji, i to je to - kazao je Džikić.

Trener „plavih“ nije htio da komentariše najnoviju prepisku Zvezde sa čelnicima ABA lige oko izbora sudija, u kojoj su tvrdili da je Budućnost bila privilegovana u polufinalnoj seriji i dobila najbolje arbitre.

Tokom dana biće poznati datumi i satnica odigravanja finalnih mečeva, pošto su oba rivala tražila odlaganje prvobitnih termina.  

Portal Analitika