Politika

Luiđ Škrelja: Dok je Knežević u zatvoru, ne možemo ga kazniti

 Poslanik DFa Milan Knežević ne može biti novčano kažnjen zbog pet opomena koje su mu izrečene u decembru i u februaru ove godine, jer dok je na izdržavanju zatvorske kazne, miruju mu sva prava i obaveze iz radnog odnosa – kazao je za Pobjedu Luiđ Škrelja, predsjednik Administrativnog odbora.
Luiđ Škrelja: Dok je Knežević u zatvoru, ne možemo ga kazniti
PobjedaIzvor

Škrelja je kazao da je Odbor na prethodnoj sjednici imao tu tačku dnevnog reda, ali nije raspravljao o njoj dok se ne ispune, kako je rekao, svi tehnički uslovi.

- Knežević je sada u zatvoru i ne možemo ga kazniti – rekao je on.

Škrelja je poručio da nije iznenađen ni najnovijim uvredama Kneževića na račun poslanice Aleksandre Vuković, ali je kazao da nije na Administrativnom odboru da se bavi tim pitanjem, već na Odboru za ljudska prava.

- Kao poslanik osuđujem Kneževićevo ponašanje. To je neprimjereno za naše društvo, ali uvrede od poslanika DF-a nijesu ništa novo. Već smo navikli i oguglali na to. Oni time pokazuju pravo lice – rekao je Škrelja.

Generalni sekretar Skupštine Aleksandar Jovićević ranije je obavijestio Odbor da je Kneževiću tokom zasijedanja 21. decembra izrečena opomena, kao i da su mu 13. i 14. februara ove godine izrečene po dvije opomene, te je tražio da Odbor donese odluke o novčanim kaznama za poslanika Fronta.

Član 110b Poslovnika predviđa da se poslanik kome je izrečena jedna opomena kažnjava oduzimanjem deset odsto plate. Poslanik kome su u toku iste sjednice izrečene dvije opomene kazniće se oduzimanjem 20 odsto zarade. Knežević u spuškom zatvoru izdržava četvoromjesečnu kaznu zatvora zbog napada na policajca 17. oktobra 2015. godine. 

Pobjeda

Portal Analitika