Crna Gora sa troje karatista u Rabatu

Crnogorski karate na turniru Premijer lige u Rabatu, od petka do nedjelje, predstavljaće troje takmičara, saopšteno je iz Karate saveza. 
Crna Gora sa troje karatista u Rabatu
MinaIzvor

Navodi se da će u Maroku nastupiti karatisti Omladinca Mario Hodžić (do 67), Jelena Maksimović(do 61) i Marina Raković (do 68).

Trener podgoričkog Omladinca, Žarko Raković kazao je da je Premijer liga u Rabatu još jedan kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju. 

"Znam da će takmičari dati sve od sebe da odrade turnir najbolje što mogu i osvoje što više bodova. To je ujedno dobar test za Evropsko prvenstvo, provjera na jakom turniru da vidimo šta je dobro, a šta treba ispraviti. Daće sve od sebe da sve naše navijače i Crnu Goru učinimo ponosnim”, kazao je Raković agenciji MINA. 

On je naglasio da mu je žao što zbog nedostatka sredstava u Rabat nijesu mogli da otputuju Nenad Dulović, Ana Drašković i Dragana Konjević.

U petak, prvog takmičarskog dana, na programu su kate pojedinačno u ženskoj i ekipno u muškoj konkurenciji. 

U borbama će na tatami karatisti u kategorijama do 60, 67 i 75, a karatistkinje do 50 i 55 kilograma. 

Za subotu zakazan je nastup u katama pojedinačno za muškarce i žene ekipno, a u borbama žene do 61, 68 i preko 68, a kod muškaraca do 84 i preko 84 kilograma. 

U nedjelju na programu su mečevi za bronzane i zlatne medalje. 

Portal Analitika