Podgorica

U Golubovce uloženo 15 miliona eura

Investicije u Opštini Golubovci u mandatu ove uprave prelaze 15 miliona eura, zaključak je današnje posjete gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića toj gradskoj opštini.
U Golubovce uloženo 15 miliona eura
PG Biro/Portal AnalitikaIzvor

Stijepović je, u okviru posjete, obišao II fazu zaobilaznice oko Golubovaca, Reciklažno dvorište u Goričanima, dionicu saobraćajnice Golubovci-Mataguži-Tuzi čija rekonstrukcija je završena i gradilište Srednje stručne škole u Golubovcima, što je, kako je istaknuto, samo dio investicija koje su realizovane ili su u toku.

 

"Posjeta Opštini u okviru Glavnog grada – Golubovci je pokazala da je ovaj dio Podgorice, kao i cijela Podgorica danas jedno veliko gradilište. Izgradnja II faze obilaznice oko Golubovaca teče planiranom dinamikom. Investicija je vrijedna 6,3 miliona eura, a finansira se sredstvima Vlade i Glavnog grada. Kada se završi, Podgorica i Golubovci biće povezani modernom saobraćajnicom bulevarskog tipa sa četiri saobraćajne trake, razdjelnim ostrvom i obostranim trotoarima. Ukupna investicaja cijele obilaznice ok 30 miliona eura" ocijenio je Stijepović.

 

On je saopštio da je nedavno završena prva dionica putnog pravca puta Golubovci - Mataguži - Tuzi koja je duga je 590 m, a koštala je nešto preko 400 hiljada eura. Riječ je o modernoj saobraćajnici, sa dvije kolovozne trake i trotoarima sa obje strane.

 

"Srednja štručna škola čiji je investitor Vlada, odnosno Ministarstvo prosvjete, je u poodmakloj fazi građevinskih radova. Ta investicija je vrijedna preko pet miliona eura. Radovi na tom projektu kasne u odnosu na dinamički plan, tako da ćemo u narednom periodu intenzivirati sve aktivnosti i ubrzati radove da bismo, kako je to i planirano, 01. septembra školu otvorili, i da bi učenici sa ovog područja već od ove godine mogli da se školuju u novosagrađenom objektu" ocijenio je Stijepović.

 

Druga faza obilaznice oko Golubovaca biće završena u septembru, i to bez prekide saobraćaja, istakao je Dušan Kokić iz Direkcije za saobraćaj.

 

„Kako koja faza bude završena, odmah će biti stavljena u upotrebu. Kada se bude radio nadvožnjak, radovi će se obavljati u kasnim večernjim satima kako bi se uticaj na frekvenciju saobraćaja smanjio na minimum“ rekao je Kokić.

Portal Analitika