Društvo

Sjutra okrugli sto na temu izazova klimatskih promjena

Centar za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju (CCCNRE), Univerziteta Donja Gorica u saradnji sa Crnogorskom akademijom nauka i umjetnosti organizuju okrugli stolu pod nazivom: „Crna Gora: izazovi klimatskih promjena” koji će se održati u četvrtak 05.04.2018. godine sa početkom u 11 sati u prostorijama Crnogorske akademije nauka i umjetnosti.
Sjutra okrugli sto na temu izazova klimatskih promjena
Izvor

Okrugli sto će otvoriti profesor dr Veselin Vukotić, Rektor UDG-ja, a na njemu će govoriti i profesor dr Rajendra K. Pachauri, koji je u svojstvu predsjedavajućeg Međuvladnim panelom za klimatske promjene primio Nobelovu nagradu za mir 2007. godine.

 

Na okruglom stolu će govoriti eminentni stručnjaci koji će predstaviti uticaj klimatskih promjena na obrazovanje, industriju, vode, biodiverzitet, energiju, poljoprivredu, vinogradarstvo i efekte suša u Crnoj Gori.

 

CCCNRE je institucija koja okuplja multidisciplinarni tim sastavljen od istraživača iz oblasti geografije, biologije, hemije, fizike, ekonomije, sociologije, prava, inžinjeringa, IT sektora, predstavnika poslovnog sektora i medija. To je institucija čiji je rad posvećen rešavanju društvenih izazova koji se odnose na održivi razvoj, istraživanje, obrazovanje i inovacije. 

 

U sklopu CCCNRE uspostavljen je i POP pokret koji vode studenti UDG, a koji ima za cilj da osnaži mlade da aktivno učestvuju u adresiranju pitanja vezanih za klimatske promjene.

 

Portal Analitika