Tenis

Teniseri sa Letonijom, Grčkom i Jermenijom

Muška teniska reprezentacija Crne Gore na turniru treće grupe Euro zone Dejvis kupa igraće u B grupi sa Letonijom, Grčkom i Jermenijom, odlučeno je danas žrijebom.
Teniseri sa Letonijom, Grčkom i Jermenijom
Portal AnalitikaIzvor

Turnir će od srijede do subote biti odigran u Ulcinju, a okupiće osam reprezentacija. U A grupi rivali su Moldavija, Malta, Lihtenštajn i Kosovo.

Pobjednici grupa igraće baraž za plasman u viši rang, odnosno drugu grupu Euro zone Dejvis kupa.

Predsjednik TSCG, Dr Dimitrije Rašović je istakao odličnu saradnju sa Svjetskom teniskom fereracijom (ITF) koja je dodijelila takmičenje našoj zemlji.

"Svjetska teniska federacija je preopoznala dobar rad TSCG i zbog pređašnjih uspješnih organizacija Fed Cup takmičenja, odlučila da naš savez i našu državu nagradi sa organizacijama Davis i Fed kup takmičenja na veliki jubilej 40 godina TSCG. Naš tim sa velikim ambicijama očekuje početak takmičenja i svi se nadamo da pred našim navijačima možemo do plasmana u drugu grupu", rekao je Rašović.

Nazif Cungu, član UO TSCG i predsjednik Opštine Ulcinj i TK "Bellevue": " Ulcinj kao grad postaje polako grad sporta. Nemamo samo dobre fudbalere, košarkaše, karatiste već i izvaredne tenisere. TK Belvi već 10 godina ulaže velike napore kako bi na najbolji našin prezentovao Ulcinj i Crnu Goru teniskom svijetu. Nadamo se promociji obje ekipe čime bi tenis kao sport dobio značajniju poziciju u Crnoj Gori, što tenis i zaslužuje".

Selektor Balša Milošević: "Atmosfera u ekipi je sjajna i momci su zaista radili vrijedno kako bi pokušali da iznenadimo favorite. Moldavija, a pogotovo Letonija koja je ozbiljna teniska zemlja i u muškom i u ženskom tenisu, jesu glavni favoriti, dok šansu iz drugog plana čekamo mi i Grci. Biće teško ali vjerujem u ovoe momke jer smo u protekle četiri godine stalno išli stepenicu više."

Kapiten Ljubomir Čelebić: "Radujem se igranju pred domaćom publikom po prvi put. Radujem se što su ekipi priključeni mladi igrači kao što su Dragović i Raičević. Dragović je zaista perspektivan igrač koji se nalazi sa mnom u istoj akademiji u Beogradu, dok je Raičević jedan od najperspektivnijih tenisera u regionu. Na turniru neće igrati Gulbis, Cicipas i Albot što nama povećava šanse za plasman u drugu grupu, pa se nadam da ćemo uspjeti da obradujemo sve navijače u Ulcinju.

Crnogorska reprezentacija nastupiće u sastavu Ljubomir Čelebić, Rezart Cungu, Pavle Rogan i Stefan Dragović, a predvodiće je selektor Balša Milošević.

Crna Gora će na startu turnira, sjutra u deset sati, igrati sa Jermenijom.

Portal Analitika