Fudbal

Mehelen je bio Fatosova pogrešna odluka

Fatos Bećiraj je tokom karijere donosio ispravne odluke, počev od dolaska u Budućnost, preko transfera u tri kluba čije ime počinje sa Dinamo zagrebački, bjeloruski i moskovski, do odlaska u Kinu kada je nosio dres Cangčun Jataja. Gdje god je bio igrao je dobro i davao golove.
Mehelen je bio Fatosova pogrešna odluka
Portal AnalitikaIzvor

Jednom je, ipak, napravio pogrešan izbor. To se dogodilo početkom januarskog prelaznog roka kada je napustio rusku prijestonicu i potpisao višegodišnji ugovor sa Mehelenom.

Riječ je o velikom belgijskom klubu, nekadašnjem šampionu koji je doživio rezultatski fijasko. Sredinom marta, mnogo prije perioda kada obično počinje da se lomi sezona, Mehelen je ispao iz lige.

Nije krenulo ni za dvadesetdevetogodišnjeg napadača kako treba. Nakon dvije utakmice dobio je crveni karton, u međuvremenu se promijenio trener i priča je otišla u nekom drugom smjeru…

“Sve je bilo zamišljeno drugačije. Mehelen je veliki klub, osvajao je trofeje, a po organizaciji je među najboljima u Belgiji. Rukovodstvo je imalo krupne planove, trener je insistirao da dođem, svidio mi se projekat. Želio sam da zaigram u ligi kakva je belgijska. Ali, u svom drugom nastupu za Mehelen dobio sam crveni karton u samom finišu meča protiv Sent Trudena. Onda je došlo do promjene šefa stručnog štaba, novi trener je imao drugačije ideje i poglede. Nijesam igrao neko vrijeme, dok sam u martu ušao sa klupe dva puta pred kraj utakmica”, za Arenu kaže Bećiraj, koji nastavlja:

“Nijesu nam se poklopili ni rezulati. Ispali smo u niži rang, za nas je sezona gotova. Ovakav epilog maltene niko nije očekivao. Završilo se loše, ali to je sport, život ide dalje. Sa svim svojim prethodnim fudbalskim odlukama bio sam zadovoljan, ali to ne mogu da kažem za posljednju”, naglašava crnogorski reprezentativac.

Bećiraj ima još tri godine ugovora sa Mehelenom, a tokom pauze je, kao i saigrači, dobio uputstva za održavanje fizičke spreme. Odmor od utakmica provodi u Pogorici, za koju je emotivno vezan.

“Ovdje mi je rođen sin, odavde mi je žena, često sam u Podgorici, volim ovaj grad. Vidjećemo kakva će biti moja budućnost. Sve je u opticaju, i da ostanem u Mehelenu, ali i da odem. Rano je da bilo šta pretpostavljam. Poslije razgovora sa rukovodstvom kluba znaću na čemu sam”, kazao je snažni ofanzivac.

Nakon Elsada Zverotića i Stevan Jovetića, Bećiraj je tek treći fiudbaler koji može da se pohvali lijepim jubilejom 50 nastupa za crnogorsku A reprezentaciju.

Uz to, postigao je i devet golova za “hrabre sokole.

“Dosta su nam značile prijateljske utakmice protiv Kipra i Turske. Bili su to pravi testovi za septembar, kada kreće Liga nacija. U Nikoziji sam rano izašao jer sam dobio jak udarac, a naš medicinski tim je uspio da me oporavi za duel sa Turskom pod Goricom. U drugom meču smo pokazali karakter, uspjeli smo da se vratimo poslije slabijeg početka i minusa od dva gola. Stigli smo do 2:2 protiv ozbiljne selekcije. Drugih 45 minuta nam je pokazalo kako treba da igramo. Selektor Tumbaković radi dobar posao i vjerujem da ćemo svi zajedno uspjeti da ostvarimo cilj”, što je odlazak na Evropsko prvenstvo zaključio je Bećiraj.

Portal Analitika