Fudbal

Vlasnik Olimpijakosa raspustio skoro cijeli tim

Grčki fudbal potresaju novi skandali, a novi u nizu je odluka vlasnika Olimpijakosa Evangelisa Marinakisa da kazni ekipu sa čak 400.000 eura i raspusti skoro cijeli igrački kadar do kraja sezone.
Vlasnik Olimpijakosa raspustio skoro cijeli tim
Portal AnalitikaIzvor

Marinakis je kaznio fudbalere Olimpijakosa zbog remija protiv najvećeg rivala Panatinaikosa i Levadijakosa (oba meča 1:1), nezadovoljan zalaganjem i rezultatima u sezoni u kojoj je praktično ostao bez titule.

Do kraja prvenstva tim iz Pireja činiće uglavnom fudbaleri iz podmlatka, prenio je Marinakis dosadašnjim prvotimcima.

"Počeću da gradim novi Olimpijakos i biće onakav kakav sanjam. Navijači i ja ne želimo više da vas tolerišemo. Idite na odmor", poručio je Marinaikos fubdalerima, prenose svi grčki mediji.

Samo nekoliko fudbalera iz aktuelnog sastava privešće sezonu kraju, ali za sad nije poznato koji.

"Amateri (mladi tim prim. aut) vole Olimpijakos i navijače, zato ću novac od kazne da uložim u njih. Vi razmišljate samo o lijepim kućama i kolima, ne zanima vas ekipa. Bacio sam milione, otpustio tri trenera, a na vama je krivica", kritikovao je Marinakis igrače.

Četiri kola prije kraja Olimpijakos je treći na tabeli grčkog šampionata sa devet bodova manje od lidera AEK-a i jedan od PAOK-a, pa ih samo puka teorija dijeli od osme uzastopne titule.

Marinakis, koji se nedavno nalazi pod optužbama za prodaju narkotika u Grčkoj, u vlasništvu drži i engleskog drugoligaša Notingem Forest.

Ovakav potez samo je nastavak niza ispada u Grčkoj.

Portal Analitika