Društvo

Vratiti građanima mir i sigurnost

Savjet za građansku kontrolu rada policije zabrinut je zbog stanja bezbjednosti u Crnoj Gori, te činjenice da policija nije uspjela da spriječi ubistva, paljenja vozila i druga krivična djela.
Vratiti građanima mir i sigurnost
Portal AnalitikaIzvor

Savjet za građansku kontrolu rada policije je na današnjoj sjednici, kako je saopšteno, razmotrio stanje bezbjednosti građana i postupanje policijskih organa.

"Savjet je izrazio zabrinutost zbog stanja bezbjednosti i činjenice da policijske službe nisu uspjele da preduprijede već sada izuzetno učestala ubistva, paljenja motornih vozila i druga krivična djela, koja dodatno za posljedicu imaju i tragična stradanja nedužnih građana", navodi se u saopštenju.

Pozivaju policiju da "maksimalno iskoristi svoje kapacitete i ovlaščenja, i u skladu sa Ustavom i zakonom preduzmu sve radnje da povrate osjećaj mira i sigurnosti kod građana a počinioce krivičnih djela privede zakonu".

"Savjet će intenzivno pratiti dalje postupke i radnje policijskih organa i u skladu sa svojim ovlašćenjima doprinijeti da policija svoja ovlašćenja vrši u skladu sa profesionalnim standardima i obezbjedi Ustavom zagarantovanu sigurnost građana i njihove imovine", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika