Košarka

Veza Budućnosti 1998. i 2018: Talični duks

Gavrilo Pajović, nekadašnji košarkaš a sada funkcioner Podgoričana, poklonio je Nikoli Ivanoviću svoju "igračku" trenerku za sreću u polufinalu. A, sreću mu je i donio.
Veza Budućnosti 1998. i 2018: Talični duks
Vijesti/MondoIzvor

Košarkaši Budućnosti napravili su u nedjelju istorijski rezultat i ostvarili prvi plasman u finale regionalne lige.

Crnogorski šampion burno je proslavio uspjeh, igrači su se pojavili na konferenciji za novinare Aleksandra Džikića, koji je takođe rekao da mu je pobjeda veoma draga "zbog onih koji ga vole i zbog onih koji ga ne vole".

Stariji navijači Budućnosti podsjetili su se još jednom u punoj "Morači" na dane kada je u njoj igrao najdominantniji tim u regionu, čiji je član bio i aktuelni direktor Budućnosti, Gavrilo Pajović.

Nekadašnji košarkaš simbolično je napravio vezu svoje i aktuelne generacije u gestu prema plejmejkeru Budućnosti Nikoli Ivanoviću, o kojem su u ponedjeljak pisale podgoričke "Vijesti".

duks

"Ovo je kratka priča o jednom 'običnom' gornjem dijelu trenerke, duksu, starom 20 godina, sačuvanom ne samo u sjećanju, već i u ormaru Gavrila Pajovića, jednog od podgoričkih momaka, košarkaša, onih koji su bili akteri i ispisivali stranice lijepe prošlosti.

Priča o trenerci, koju je dvije decenije kasnije obukao Nikola Ivanović, još jedno podgoričko dijete, takođe košarkaš Budućnosti.

Ivanović se, naime, uz dozvolu trenera Džikića, umjesto u standardnoj klupskoj opremi za mečeve sa Cedevitom u Morači zagrijavao u duksu sa brojem pet, koju je 1998, u sezoni kada je Budućnost drugi put u istoriji osvojila Kup SRJ, nosio sadašnji direktor 'plavih'…", pišu "Vijesti".

Pajović je objasnio kako je poklonio taj duks plejmejkeru.

"Nikola me je vidio u tom duksu, koji je meni veoma drag i koga čuvam 20 godina, u teretani i zamolio me da mu ga poklonim. Valjda je to neka simbolika, osjećaj da će i to pomoći da konačno preskočimo taj mali, ali ogroman korak. Naravno da sam mu to poklonio, jer sam znao koliko će njemu značiti, koliko mu znači sve ovo, baš kao i svima nama", izjavio je Pajović.

Foto: MN Press

Portal Analitika