Vaterpolo

Samo se pobjeda računa

Novljanskim vaterpolistima samo pobjeda u subotu protiv Steaue igra za plasman na završni turnir Lige šampiona.
Samo se pobjeda računa
ArenaIzvor

Četiri kola do kraja grupne faze, od četvrte pozicije dijeli ih pet bodova, ali ne gube nadu, vjeruju u kiks Špandaua i na još neke gostujuće bodove. Računaju i na to da će posljednje kolo u Njemačkoj odlučivati o daljoj sudbini. Do tada Jadran Carine, nakon duela sa Steauom, očekuje gostovanje u Mađarskoj Egeru. U pretposljednjem kolu dočekaće najslabiji tim iz Holandije, a onda putuju na megdan Špandauu.

- U ovom trenutku, ovo je najvažniji meč. Mislim da smo i dalje u igri, vjerujem da imamo šanse da ostanemo u trci za četvrto mjesto, a da bi ostali u igri neophodno je da pobijedimo šampiona Rumunije. Igrali smo prvom dijelu, dobili u Ruminiji 8:4, ali meč je bio težak. Pet do šest minuta prije kraja utakmice bilo je 4:4, a onda smo serijom uspjeli da slavimo sa četiri gola razlike. Vjerujem da smo dovoljno spremni, da znamo šta treba da radimo. Igramo još i kod kuće.

Ako bi pružili ono što mislim da možemo, očekujemo osvajanje bodova - kazao je trener Vladimir Gojković. Kiks u Igalu protiv španskog Sabadelja udaljio je Novljane od završnice.

Nada, naravno, posljednja umire, a Gojković se nada da će uspjeti da zadrže šansu za plasman na završni turnir. Moraće igrači crnogorskog šampiona maksimalno od prvog minuta da uđu u subotnji duel. Odgovornost je velika, a kvalitetom su ispred ekipe za koju nastupa Nikola Murišić, centar crnogorske reprezentacije.

Portal Analitika