Rukomet

To je prava Budućnost

Vardar je drhtao do kraja, Budućnost je prvi put u ovoj sezoni bila na korak do pobjede. Posljednji meč četvrtog turnira Regionalne lige juče u Skoplju završen je bez pobjednika. Remi nije najpravedniji, jer su ,,plave“ minut i 59 sekundi prije kraja vodile 24:22.
To je prava Budućnost
ArenaIzvor

Posljednji gol postigla je Andrea Lekić, dvije sekunde prije kraja utakmice. Podgoričanke su u posljednjoj provjeri pred prvi četvrtfinalni duel Lige šampiona sa Đerom pokazale najbolje lice u ovom takmičenju. Od starta bile sigurne, do odmora vodile tri gola razlike (6:3, 10. minut), ali, po običaju, dužom klupom i neuporedivo većim iskustvom Vardar je uspio u finišu da preokrene i izbjegne poraz. Vardar je tri puta bio bolji od Budućnosti u Regionalnoj ligi, a dva u Ligi šampiona.

U svakom slučaju, remi će našim šampionkama donijeti veće samopouzdanje uoči prvog četvrtfinalnog okršaja u ,,Morači“. Prije svega, hrabri činjenica da su se mnoge igračice ozbiljno nametnule stručnom štabu. Juče je golovima prednjačila Đurđina Jauković (9), dan ranije u trijumfu nad Krimom Milena Raičević sa deset golova. Španjolka Darli u oba meča je upisala 29 odbrana! - Sa ovakvom igrom i sa ovakvim pristupom možemo da pokažemo zube Đeru.

Danas smo, zaista, od prve do posljednje igračice, posebno u odbrani, djelovale sigurno. Sve je bilo na visokom nivou, držali smo fokus, a nije bilo ni toliko promašaja kao ranije. Bukvalno je izgledalo tako kao što bi trebalo sa Đerom da izgleda - kazala je Jauković. U posljednja dva minuta, kod prednosti od dva gola, rukometašice Budućnosti promašile su zicer, a sudijski par vrlo brzo dosudio faul u napadu. - I primili posljednji gol dvije sekunde prije kraja.

Dobro je što se to sada desilo, da bi znali za ubuduće - napomenula je Jauković. Pobjeda i remi epilog su pretposljednjeg turnira u Skoplju. Rezultat za Budućnost nije bio prioritetan. - Nijesmo se rezultatom opterećivali, ali smo dobili mnogo iz oba meča. Realno, današnja utakmica sa Vardarom je posljednja ozbiljna provjera pred Đer. Nije isto igrati utakmice i trenirati, odnosno igrati između sebe. Od Đera definitivno očekujemo najbolje, jer je Đer najbolja ekipa u Ligi šamiona.

Novi peh za Malović!

Đurđina Malović je povrijeđena! U pitanju je šaka lijeve, šuterske ruke. Peh se desio juče sa Vardarom, a da li je riječ o ozbiljnijoj povredi znaće se nakon povratka kući. - Mislim da nije u pitanju nikakav lom. Ruka me boli, kao da je neki dio istegnut. Nadam se da ništa ozbiljnije nije u pitanju - kazala je Malović.

Portal Analitika