Politika

DF poziva Islamsku zajednicu da se izvini Medojeviću i Kneževiću

Demokratski front (DF) poziva rukovodstvo Islamske zajednice u Crnoj Gori da se javno izvini poslanicima ovog saveza, Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću.
DF poziva Islamsku zajednicu da se izvini Medojeviću i Kneževiću
Portal AnalitikaIzvor

“Nakon najnovijih besprizornih i, do sada u javnosti neregistrovanih, brutalnih napada predstavnika neke vjerske organizacije na političare, predstavnike naroda, kao što se desilo danas od strane pljevaljskog imama Samira Kadribašića, to je najmanje što može da uradi rukovodstvo Islamske zajednice kako bi se sačuvali dobri međuvjerski i međunacionalni odnosi u Crnoj Gori”, kazao je predsjednik Kluba poslanika DF-a, Milutin Đukanović.

Kako tvrde u ovom savezu, pljevaljski imam Kadribašić je, koristeći najpogrdnije riječi i skrnaveći ikone, ponižavao i vrijeđao pravoslavnu hrišćansku vjeru, napadajući poslanike Demokratskog fronta, slao jasne poruke kakav je njegov stav i odnos prema građanima koji ne pripadaju islamskoj vjeri i njegovoj naciji.

“Uzimajući u obzir da je u ovom nesrećnom vremenu vlasti odnarođenog režima na djelu obračun sa tradicionalnom Crnom Gorom, njenom istorijom i pravoslavnim bićem i tradicijom, na površinu ove mutne rijeke isplivao je svakakav šljam. Vjerujemo da postoji dovoljan broj razumnih ljudi koji prepoznaju na kakvu stranputicu i tragediju mogu da nas povedu ovakvi procesi. Nepošteno je i nesojski da u vremenu kad se u Podgoricu doseljava na stotine porodica Bošnjaka iz Pljevalja, Rožaja, Plava, Gusinja i Ulcinja, kako bi vladali Crnom Gorom i preuzimali najvažnije funkcije u Vladi Duška Markovića, jedan imam ovako brutalno nasrće na našeg poslanika Milana Kneževića koji je utamničen u Spužu, kao i na poslanika Nebojšu Medojevića”, istakao je Đukanović.

DF traži i poziva odgovorne ljude u Islamskoj zajednici i bošnjačkom narodu da zaustave širenje mržnje.

Portal Analitika