Crna hronika

ZIKS: Osumnjičeni za zlostavljanje i ubijanje djece dijele ćeliju

Novopazarac A.D. (31), koji se sumnjiči za silovanje devetogodišnje pastorke, dijeli ćeliju sa Nerminom Šišićem iz Bosne i Hercegovine, koji je pritvoren zbog sumnje da je ubio petnaestomjesečnog sina svoje nevjenčane supruge.
ZIKS: Osumnjičeni za zlostavljanje i ubijanje djece dijele ćeliju
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima „Dana”, njih dvojica su izlovani zbog opasnosti da bi neko od pritvorenika, zbog monstruoznih krivičnih djela za koja se sumnjiče, mogao da ih napadne. Kako bi se izbjegla ta mogućnost i kako ne došlo do remećenja reda i mira u zatvoru, uprava je A.D. i Šišića smjestila u posebnu ćeliju i drugi pritvorenici, kako se saznaje, nijesu u mogućnosti da im priđu.

Dvojica osumnjičenih za zlostavljanje djece šetaju odvojeno od drugih zatvorenika, a mogu da im priđu samo kuvari koji dostavljaju hranu.
Osumnjičeni A.D. u ZIKS je sproveden prije četiri dana zbog sumnje da je silovao devetogodišnju djevojčicu, kćerku žene sa kojom živi u vanbračnoj zajednici. On se pred istražnim organima branio ćutanjem. Krivično djelo su Centru bezbjednosti u Podgorici prijavile djevojčica i njena majka. Osumnjičeni je godinama sa djevojčicom, njenom majkom i još jednim djetetom živio u podgoričkom naselju Stari aerodrom.
 

Portal Analitika