Društvo

IKCG: Državne smjernice razvoja arhitekture biće gotove u roku

Državne smjernice razvoja arhitekture biće gotove do oktobra, saopštio je glavni državni arhitekta, Dušan Vuksanović, pojašnjavajući da taj dokument neće dati isključive stavove povodom gradnje visokih zgrada.
IKCG: Državne smjernice razvoja arhitekture biće gotove u roku
Portal AnalitikaIzvor

On je danas, na regionalnoj konferenciji Gradnja visokih zgrada - imperativ ili izbor, u organizaciji Strukovne komore arhitekata Inženjerske komore Crne Gore (IKCG), kazao da smjernice imaju jasnu poziciju u praktičnom djelovanju u svakodnevnoj praksi jer, kako je pojasnio, zakon propisuje da se davanje saglasnosti na idejina rješenja sprovodi na osnovu uslova i kriterijuma koji su dati u smjernicama.

arh1

„Do polovine oktobra ove godine je rok za izradu smjernica. Vjerujem da ćemo radnu verziju imati prije avgusta. Definisano je da se do usvajanja smjernica ova aktivnost davanje saglasnosti na idejna rješenja radi na osnovu uslova tehničkih iz plana za određeni objekat za koji se radi projekat. Tako da osnov za odlučivanje Direktorata, do usvajanja smjernica, su uslovi iz plana“, rekao je Vuksanović...

 

Portal Analitika