Društvo

Savjet Muslimana: Medojevićeva retorika vraća nas u devedesete

Savjet Muslimana Crne Gore najoštrije osuđuje izjavu Nebojše Medojevića, datu retorikom koja nas vraća u devedesete, saopšteno je iz te organizacije. Podsjetimo, Medojević je na svom Fejsbuk profilu uporedio glasače Mila Đukanovića sa poturčenjacima.
Savjet Muslimana: Medojevićeva retorika vraća nas u devedesete
Portal AnalitikaIzvor

„ Crnogorski Muslimani uvijek do srži odani jedinoj državi Crnoj Gori kao multietničkoj zajednici, skandaloznu izjavu Medojevića doživljavaju kao poruku nekim mračnim snagama da krenu u novi obračun sa onima koji žele građansku državu Crnu Goru kao zajednicu ravnopravnih gradjana“, piše u saopštenju.

S obzirom da je prošlo već 24 sata od ove tragične izjave Medojevića, jednog od lidera pokreta koji stoji iza predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića, javno pitamo gospodina Bojanića da li je i on svojim ćutanjem dao saglasnost za targetovanje svih građana Crne Gore islamske vjeroispovjesti.

„Mi Muslimani smo gradili ovu državu kroz vijekove, naši djedovi I očevi  ponosno su stajali u strojevima Kralja Nikole i antifašističkih jedinica tokom drugog svjetskog rata , uvijek na braniku Crne Gore, naše jedine domovine.  Vjerujemo da će ovakva izjava poslanika i lidera jedne političke partije naići na osudu svih gradjana Crne Gore koji žele mir i razumjevanje na ovim prostorima, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, kao i evropske integracije Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika