Politika

Zečević: Bajčetić neistinama pokušava da iskamči koji glas pred izbore

Odbornik Nikola Bajčetić, u poznatom maniru pokreta kojem priprada, ponovo neistinama pokušava da iskamči koji glas pred izbore, pa se aktivirao na teme o kojima, očigledno, nema dovoljno znanja da govori, poručio je odbornik DPS u podgoričkom parlamentu Milutin Zečević.
Zečević: Bajčetić neistinama pokušava da iskamči koji glas pred izbore
Portal AnalitikaIzvor

Bajčetić je naveo da DF-u sumnjaju da rukovodstvo Glavnog grada kroz više oblika raznih zloupotreba po svaku cijenu pokušava da zadrži vlast u Podgorici.

“Jer svaki ozbiljan odbornik bi, prije nego što komentariše neki zakon, pa još i javno, pričitao šta piše u njemu. Da je pročitao Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, vidio bi da je zabranjeno davati podatke o tome ko je korisnik jednokratne materijalne pomoći. Ili, ako su to javni podaci, zašto ih kriju opštine u kojima je DF na vlasti? Zašto u tim opštinama Bajčetić ne traži da se ti podaci objave”, pita Zečević.

Poručuje da, srećom pa odbornik Bajčetić neće biti nikada u prilici da odlučuje kome da se dodijeli jednokratna pomoć, i da li će da zakine samohranu majku, bolesno dijete, osobu sa invaliditetom.

“Samo preko nevladinih organizacija koje se bave ovim pitanjem, poput Banke hrane, mjesečno stiže na desetine zahtjeva. Kada je u pitanju kontrola, nadležni organ je već izvršio kontrolu zakonitosti isplate socijalnih davanja, a iznos i visina se objavljuju u skladu sa zakonima, na sajtu Glavnog grada. Iz svega navedenog se vidi da je licemjerstvo o kome govori odbornik Bajčetić odlika upravo DF-a”, dodaje on.

Zečević ističe da, je Bajčetić radio ono za šta građani izdvaju sredstva da ga plate, znao bi da Biro za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici nije osnovan uoči izbora, nego nakon njih, na inicijativu gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića.

“Na taj način svi aktuelni i potencijalni investitori mogu dobiti potrebne informacije. Dodatni vjetar u jedra smo dali preduzećima na samom početku njihovog poslovanja, obezbjeđujući im besplatan kancelarijski prostor, računovodstvene usluge u prvoj godini rada, refundaciju troškova osnivanja i besplatan konsalting kroz Savjetovalište za žene i mlade u biznisu. Glavni grad je, kao dio podrške biznisu, osnovao prvi besplatni biznis inkubator – binis centar, u kome trenutno boravi 10 preduzeća.  Putem povoljnih kreditnih sredstava za poljoprivredu i preduzetništvo Glavni grad Podgorica i ove godine raspodjeljuje u iznos koji prelazi 100.000 eura”, objašnjava on.

Portal Analitika