Abiznis

Laureati Tehnomax, Cerovo, Mesopromet i Vukčević

Kompanije Tehnomax, Cerovo, Mesopromet i izvršni direktor Investiciono razvojnog fonda, Zoran Vukčević laureatu su godišnjih nagrada za dostignuća u 2017. godini Privredne komore Crne GOre (PKCG).
Laureati Tehnomax, Cerovo, Mesopromet i Vukčević
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz PKCG, kompaniji Tehnomax DOO iz Podgorice pripala je nagrada za uspješno poslovanje, Cerovo DOO iz Bara – za društvenu odgovornost, Mesopromet DOO iz Bijelog Polja – za inovativnost a Zoranu Vukčeviću, predsjedniku Odbora direktora Investiciono razvojnog fonda Crne Gore AD – za unapređenje menadžmenta.

Nagrade će, kako je saopšteno, 20. aprila u Vili Gorica dobitnicima uručiti predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

"Riječ je o najvećem privrednom priznanju, koje je ustanovljeno 18. marta 1969. godine pod nazivom Prvomajska nagrada i do 1973. je dodjeljivano samo organizacijama udruženog rada za najbolje ostvarene poslovne rezultate i vrhunski proizvod, a nakon toga i pojedincima za stvaralački rad u privredi i životno djelo. Kako se Komora prilagođavala aktuelnim ekonomskim kretanjima i potrebama članica, tako se mijenjala i njena Nagrada, sve vrijeme predstavljajući valorizaciju poslovnog uspjeha laureata, čiji primjer treba slijediti", navodi se u saopštenju PKCG.

Nagradu je do sada dobilo više od 150 kompanija i 110 pojedinaca, nosilaca razvoja crnogorske privrede.

"Laureati ističu poseban značaj ovog priznanja, navodeći da ga gotovo pet decenija dodjeljuje respektabilna institucija časne tradicije i jedinstvenosti koja je i u teškim vremenima pomagala ekonomski progres zemlje i davala podsticaj intenzivnom zalaganju za što bolje poslovne rezultate", kazali su iz PKCG.

 

Portal Analitika