Politika

Ruski konzul Boro Đukić osnivač Milačićeve Prave Crne Gore!

Počasni konzul Rusije u Crnoj Gori Boro Đukić jedan je od osnivača Prave Crne Gore, političke stranke na čijem čelu se nalazi Marko Milačić, saznaje Pobjeda.
Ruski konzul Boro Đukić osnivač Milačićeve Prave Crne Gore!
PobjedaIzvor

Više izvora Pobjede, bliskih Ministarstvu javne uprave, potvrdilo je saznanja našeg lista da se ime Bora Đukića, crnogorskog državljanina i ruskog diplomate, nalazi među osnivačima novoformirane stranke Prava Crna Gora, koja je upisana u Registar političkih stranaka u Crnoj Gori.

djukicc

– U aktu o osnivanju navedeno je da je ovlašćeno lice Marko Milačić, dok je među osnivačima stranke i ime Bora Đukića- saopštio je Pobjedin izvor blizak Vladi Crne Gore.

RJEŠENJE

Ministarstvo javne uprave Crne Gore donijelo je rješenje o upisu političke partije Prava Crna Gora u Registar političkih partija 7. februara 2018. godine, dok je stranka zvanično upisana u registar dan ranije.

marko-milacic-otpor-1907-2016-mara-babovic-002

– Ovo je veliki dan i za našu partiju, Pravu Crnu Goru, ali, ubijeđen sam, i za širi društveno politički ambijent Crne Gore, jer je riječ o istorijskom, pionirskom poduhvatu tranzicije jedne velike i vjekovne ideje na novu generaciju političara – kazao je tim povodom predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Učešće ruskog diplomatskog predstavnika u formiranju političkih stranaka u Crnoj Gori je protivno odredbama Bečke konvencije o diplomatskim predstavnicima.

Đukić je grubo prekršio član 41. Bečke konvencije u kojem se navodi da diplomatski predstavnici ne smiju da se miješaju u unutrašnje stvari druge države.

Pobjeda je u ponedjeljak, 26. marta objavila tekst u kojem je dokazano da se zvanična Moskva kroz aktivnosti počasnog konzula Ruske Federacije u Crnoj Gori Bora Đukića već umiješala u predsjedničku trku u Crnoj Gori i da logistički podržava predsjedničku kampanju Marka Milačića, nekadašnjeg kandidata za poslanika sa liste Demokratskog fronta i saradnika redakcije Sputnjika, propagandističkog glasila Kremlja.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika