Društvo

Marković: Šehović nije sklon zloupotrebama

Premijer Crne Gore, Duško Marković, kazao je da je moguće da je došlo do proceduralnog propusta u slučaju u kojem je upleten ministar prosvjete Damir Šehović, te tvrdi da on nije sklon zloupotrebama. Marković je danas u Baru kazao da treba sačekati da se proces okonča ali da će, kakva god bila, poštovati odluku suda.
Marković: Šehović nije sklon zloupotrebama
Portal AnalitikaIzvor

Osnovni sud u Danilovgradu je donio presudu u kojoj se navodi da je Ministarstvo prosvjete na čelu sa Šehovićem, prilikom izbora direktora u JPU Đina Vrbica, politički diskriminisao bivšu pomoćnicu te ustanove Milenu Mijović i nezakonito imenovao direktora Vuka Stanišića.

Marković smatra da je došlo do proceduralnog propusta i da mora imati uvid u cijelu presudu kako bi dao širi komentar.

Tek sam u kolima jutros u medijima vidio presudu, ne mogu da govorim dok ne budem imao uvida u cijelu. Moguće da je došlo do nekog proceduralnog propusta. Ne vjerujem da je ni jedam moj ministar, a naročito ministar Šehović sklon bilo kakvoj vrsti zloupotrebi i diskriminaciji. Sačekaćemo pravosnažnost postupka. Naravno vidjeli ste da nemamo nikakav kompromis u poštovanju sudskih odluka i stavova nadležnih državnih organa. 

On je dodao da će njegova Vlada i njegovi ministri poštovati odluke suda.

''Sačekajmo da se postupak okonča, da ne reagujemo na prvu loptu nego da vidimo kakav će ishod biti. Za Vladu i za moje ministre nema upita, poštovaćemo sudske odluke'', zaključio je on.

Portal Analitika