Politika

Bojanić: Akcija kosovskih bezbjednosnih snaga za osudu

Predsjednički kandidat Mladena Bojanića je saopštio da „je težak incident koji se desio na Kosovu  upozoravajući i mora sve da nas zabrine. Imamo stanje zamrznutog konflikta, koje zahtjeva ozbiljnost vlasti u Prištini i Beogradu, kao i uzdržanost da bi se otvorio prostor dijalogu”.




Bojanić: Akcija kosovskih bezbjednosnih snaga za osudu
Portal AnalitikaIzvor

„Za osudu je hapšenje direktora kancelarije za KiM, gospodina Đurića, jer to zaista nije ni način ni doprinos da se odnosi počnu suštinski kretati ka tako potrebnoj stabilnosti, ne samo na relaciji Beograd – Priština, već u cijelom regionu. Bilo koji vid nasilja udaljava nas od regionalne stabilnosti i gura u rizik sukoba, pa se i iz tog ugla može osuditi akcija kosovskih bezbjednosnih snaga, koja je u sebi sadržala nepotrebnu primjenu sile.

Samo nas dijalog i uzdržanost mogu povesti putem rješavanja trajućih antagonizama. Jače prisustvo EU u regionu je neophodno, jer sprovođenje Briselskog sporazuma i ispunjavanje preuzetih obaveza je potreban, pa i neophodan, okvir za put ka riješenju “, dodaje Bojanić u saopštenju.

 

Portal Analitika