Društvo

Sud: Ministarstvo prosvjete politički diskriminisalo Mijović

Ministarstvo prosvjete politički je diskriminisalo je Milenu Mijović kada je u julu 2017. za direktora vrtića “Đina Vrbica” imenovao Vuka Stanišića. To je odlučila sutkinja danilovgradskog Osnovnog suda Nina Radunović, koja je presudom poništila konkurs za izbor direktora, radi uklanjanja posljedica takvog postupanja države.
Sud: Ministarstvo prosvjete politički diskriminisalo Mijović
Portal AnalitikaIzvor

Presudu je Milenin suprig Saša jutros objavio na svom fejsbuk profile.

U obrazloženju se navodi da je tužilja ponuđenim dokazima učinila vjerovatnim da je diskriminisana po osnovu političkog uvjerenja i političke nepripadnosti, te da je zbog toga stavljena u nepovoljniji položaj u odnosu na izabranog kandidata.

“Tužena nije pružila nijedan dokaz kojim bi tu vjerovatnost osporila i dokazala suprotno - da diskriminacije nije bilo”, zaključila je sutkinja.

Sutkinja je napisala i da bi bilo logično da je na mjesto direktora imenovana Mijović, ili da postoji opravdan i objektivan razlog za njen neizbor, odnosno za izbor Stanišića.

“Što je u konkretnom slučaju izostalo i s tim u vezi kod suda izazvalo uvjerenje da tužilja nije izabrana za direktora JPU ‘Đina Vrbica’ zbog ličnog svojstva - političkog mišljenja i uvjerenja, odnosno političke nepripadnosti i nepodobnosti. To uvjerenje tužena je učvrstila pasivnim držanjem tokom cijelog postupka, pravdajući se procesnim smetnjama, pri tome ne pružajući nijedan dokaz u suptonom pravcu”, piše u obrazloženju presude.

 

Portal Analitika