Politika

Podrška dijaspore Draginji Vuksanović

Predsjednik Američko-kanadske unije dijaspore Crne Gore u Njujorku Esad Rastoder, uputio je podršku kandidatkinji za predsjednicu Crne Gore Draginji Vuksanović.
Podrška dijaspore Draginji Vuksanović
Portal AnalitikaIzvor

“Uvažena profesorice,

Vijest o vašoj kandidaturi za predsjednicu Crne Gore jedna je od rijetkih vijesti iz domovine koja je obradovala dijasporu Crne Gore ovdje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Moja generacija, koja predstavlja prvi talas masovne emigracije iz Crne Gore, svakodnevno se suočava sa ozbiljnim izazovom – olakšavanja dolaska druge najmasovnije generacije emigracije iz Crne Gore do sad. Mladi, posebno mladi Bošnjaci i Crnogorci, revoltirani stanjem u domovini svakodnevno odlaze za boljim sjutra sa pasošem i koferom u rukama a upravo oni treba da dobiju šansu da grade bolje sjutra u Crnoj Gori.

Iz ovog razloga i mnogih drugih smatram da Vaša kandidatura predstavlja zrak svijetlosti kroz tminu crnogorske političke scene. Nadam se da će to ovi isti mladi vidjeti na način na koji to mi vidimo – kao ključnu istorijsku šansu da se u Crnoj Gori naprave promjene.

U to ime želio bih da Vas uvjerim da imate svu moju podršku i želju da Vaša pobjeda bude samo prvi u nizu talasa promjena koji će zapljusnuti Crnu Goru”, stoji u Rastoderovom pismu podrške.

Portal Analitika