Košarka

Juta bolja od šampiona, tripl-dabl "Brade" za 60. pobjedu "Raketa"

Košarkaši Jute Džez pobijedili su aktuelnog šampiona NBA lige, tim Golden Stejt Voriorsa sa 110:91, a Hjuston Rokitsi su upisali 60. trijumf protiv Hoksa 118:99.

Juta bolja od šampiona, tripl-dabl "Brade" za 60. pobjedu "Raketa"
Portal AnalitikaIzvor

Džezere su do važnog trijumfa predvodili mladi Donovan Mičel sa 21 poenom, centar Rudi Gober sa 17 i veteran sa evroligaškim iskustvom Džo Ingls sa 14.

Ingls je dodao i šest skokova i osam asistencija, a Gober je imao 15 uhvaćenih lopti.

Šampion je bez Stefa Karija, Kevina Durenta, Kleja Tompsona i Drejmonda Grina izašao na teren u kombinovanom sastavu koji nije mogao da se suprotstavi Juti.

Od rezervista se najbolje snašao Kvin Kuk koji je ubacio 17 poena, a jedini dvocifren je još bio Andre Igudala sa 12. Juta je do pobjede stigla prije svega odličnom drugom i trećom četvrtinom u kojima je pravila razliku, a Golden Stejt nije uspio da taj zaostatak nadoknadi.

"Ratnici" ostaju na drugom mjestu Zapada sa 54 pobjede i 19 poraza i već sada mogu da odmaraju startere za plej-of od kog nas dijeli svega devet utakmica.

 

Džejms Harden poslije duže vremena nije u priči kao igrač utakmice, ali su Hjuston Rokitsi i bez njega kao vodećeg strijelca nastavili da 'gaze' NBA ligom. To mu ipak nije smetalo da upiše novi tripl-dabl sa 18 poena, deset skokova i 15 asistencija.

Ovog puta je 'stradala' Atlanta kojoj nije pomogao raspoloženi Ajzea Tejlor sa svojih 26 poena da ostvari pobjedu. Dubina u rosteru Hjustona je presudila, pa pošto praktično bilo ko može da pogodi spolja, Teksašani su sa 20 trojki to i pokazali.

Prednjačio je Džerald Grin koji je ubacio pet trojki i ukupno 25 poena, a pratio ga je Erik Gordon sa 22.

 

Indijana Pejsersi su predvođeni Bojanom Bogdanovićem, Viktorom Oladipom i Tadeusom Jangom bili bolji od Majami Hita sa 113:107 poslije produžetka. Hrvatski internacionalac je imao 18 poena, Oladipo 23, a Jang 22.

Tajler Džonson je na drugoj strani imao 19, a solidan je bio povratnik u redove "Vreline" Dvejn Vejd sa 13 pogodaka i sedam asistencija. Goran Dragić je ubacio devet uz šest dodavanja.

Vestbruk nije uspio da donese Oklahomi pobjedu protiv Portland Trejlblejzersa koji su slavili 108:105, zahvaljujući dvojcu Si Džej Mekolum i Demijan Lilard koji su kombinovano ubacili 58 poena Portlanda.

 

Njujork Niksi su u Medison Skver Gardenu uspjeli da trijumfuju protiv Vašington Vizardsa 101:97 i bez Kristapsa Porzingisa. Trej Burk je bio prva violina u odsustvu Letonca sa 19 poena, a na drugoj strani je Bredli Bil imao 14.

O ostalim mečevima večeri Los Anđeles Klipersi su pobijedili jedan od najboljih timova NBA lige Toronto Reptorse sa 117:106, dok su Sakramento Kingsi poraženi od Boston Seltiksa sa 104:93.

Portal Analitika