Politika

Đukanović se kandidovao jer mu treba imunitet

Poslanik Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP) i član Predsjedništva te stranke Džavid Šabović ocijenio je u razgovoruza Dan da je odluka šefa DPS-a Mila Đukanovića da se kandiduje za predsjednika države na aprilskim izborima pokazatelj ozbiljnih sukoba u režimu.
Đukanović se kandidovao jer mu treba imunitet
Portal AnalitikaIzvor

Šabović je kazao da mu je kada je čuo da će Đukanović biti kandidat to izgledalo kao da čelnik DPS-a traži poziciju koja će mu garantovati imunitet od krivičnopravnih procesa.

Kako je rekao, nije nikakva tajna da je Đukanović upleten u brojne afere i da je za njega stalna prijetnja otvaranje ozbiljnih sudskih procesa o korupcionaško-kriminalnim aktivnostima, pa mu pozicija šefa države može koristiti.

“Druga stvar je što je on procijenio da mora da se kandiduje da sačuva stranku jer je očito da bi neki drugi kandidat sigurno bio uvod u težak poraz i raspad DPS-a. Sukobi u vladajućoj strukturi su sve jasniji i sve ih je teže sakriti. Čak ni Đukanović, koji već decenijama vlada kao diktator, ne drži sve pod kontrolom, a ako bude poražen, to je onda definitivan početak kraja ovoga režima”, rekao je Šabović.

On je naglasio da opozicija ima veliku šansu i da treba da bude maksimalno fokusirana na izbornu kampanju. Smatra da je pri sadašnjem stanju drugi krug izvjestan i da Đukanović nikako ne može da bude proglašen za apsolutnog favorita.

“Šta god da se desi, u drugom krugu, ko god bude prošao, opozicija treba da svom snagom stane iza njega jer se bliži kraj Đukanovićeve vladavine. Poraz će biti udarac od koga se on neće moći oporaviti i zato je od izuzetnog značaja da sarađujemo” , istakao je Šabović.

Portal Analitika